Trükközők mindig vannak a zöldzsákosztásnál, de egyre kevesebben próbálkoznak

by nora.farmosi

Az Ipartestület székházában és a Cziffra Házban háztartásonként 5 db zsákot vehettek át azok a kerületi lakcímkártyával rendelkező lakosok, akik előzetesen regisztráltak az akcióra a zold22.hu oldalon. November 3-án, 6-án és 7-én lehet átvenni a zöldzsákokat az online regisztrációt követően.

Már reggel is sokan voltak az Ipartestület székházában a zöldzsákosztásnál, ahol Szalayné Kozári Ella, a Budafok-Tétényért Városfejlesztő Kft. zöld divízió vezetője válaszolt a kérdéseinkre.

Mekkora az igény a zöldzsákokra?

Nyilván egy kertvárosias övezetben nagy rájuk az igény az őszi és tavaszi időszakban. A két helyszínen összesen 25.000 zsákunk van, amit a lakosság részére fel tudunk ajánlani, ez általában el is szokott fogyni.

Hol igényeltek több zsákot?

Mivel online regisztráció volt, ahol a lakosság ki tudta választani, hogy melyik helyszínen szeretnék átvenni a zsákokat, így azt látjuk, hogy többen választották az Ipartestületet átvételi helyszínként, itt igényeltek többet.

Tudott mindenki online regisztrálni?

Vannak olyanok, akik nem tudtak regisztrálni, illetve az idősebb lakosság részére – mivel egy részük nem rendelkezik számítógépes, internetes hozzáféréssel – telefonos ügyfélszolgálat nyújtott segítséget. Ennek ellenére is érkeznek olyanok, akik nem tudtak regisztrálni sem így, sem úgy, így számukra is biztosítunk zsákot.

Vannak trükközők?

Trükközők mindig vannak, őket próbáljuk meg kiszűrni az online regisztrációval. Ennek ellenére is próbálkoznak, ami nem egy szép dolog, hiszen mindenkinek ugyanazokat a lehetőségeket kell megadni.

Hogyan trükköznek?

Nem szeretnék tippeket adni, de mint a hackerek a számítógépes világban, vannak, akik mindig előrébb járnak. Ez nem egy számottevő közeg, és nyilván ez senkinek sem megengedhető.

Az ágaprításra nagy volt az érdeklődés?

Tudnak róla a lakosok, hiszen minden lehetséges módon meghirdetjük – az önkormányzat portálján, Facebook-csoportokban, az újságban – és az az időintervallum, ami meg van adva erre a programra, az mindig ki is merül. Szívesen él a lakosság ezzel a lehetőséggel is.

Fotók: huszonketto.hu

Olvasta már?