Egyre többen kérik a Covid védőoltást a Káldor Adolf Szakrendelőben dolgozók közül is

by gaalt994

87 egészségügyi dolgozójuk vasárnap már meg is kapja a vakcinát.

Európa szerte megindult a koronavírus elleni védőoltások beadása. Magyarországra már több szállítmány is érkezett, a Pfizer mellett már a Moderna vakcináit is használják. A magyar oltási terv szerint első körben az egészségügyi dolgozókat oltják be, ennek keretében vasárnap a budafoki Káldor Adolf Szakrendelő orvosi, szakdolgozói állományának több, mint kétharmada is megkapja a védőoltást.

A szakrendelő ügyvezető igazgatója, dr. Kiss Norbert arról tájékoztatott minket, hogy a 127 fős állományból 87 fő jelentkezett védőoltásra, amely egész pontosan 68,5%-os arányt jelent. Ez azonban nem tükrözi teljesen hűen a dolgozók oltási hajlandóságát, ugyanis 11-en vannak azok, akik egészségügyi okokból (pl. korábban átestek COVID-fertőzésen) nem kaphatnak oltást.

Dr. Kiss Norbert kérdésünkre elmondta, hogy örülne, ha minél többen jelentkeznének a védőoltásra, és bár ez nem kötelező, az intézmény vezetése igyekszik példát mutatni – ők kivétel nélkül mindannyian igényelték a vakcinát.

 „Fontos tudni a védőoltásról, hogy nem kötelező, minden ember saját belátása szerint dönthet arról, kéri-e vagy sem. Én arra buzdítom minden munkatársamat, hogy gondolja át. Persze minden beavatkozás, gyógyszer, a védőoltás is hordoz magában minimális kockázatot, például allergiás reakció formájában, azonban a mai orvosi technológiák mellett ez a kockázat jóval kisebb, mint egy esetleges fertőzés következtében kialakuló betegségé. Dolgozóink körében is azt tapasztaltuk, hogy napról napra egyre többen döntenek az oltás igénylése mellett” – fogalmazott a szakrendelő ügyvezető igazgatója.

A Káldor Adolf Szakrendelő 87, vakcinára regisztrált dolgozója vasárnap, a XI. kerületi Szent Imre Kórházban kapja meg a védőoltást.

Olvasta már?