Rotált összeállításban kapott ki a Budafok

by gaalt994

Nem a legerősebb összeállításában játszva szenvedett vereséget a BMTE a szlovén Kopertől.

Az Umagban edzőtáborozó Budafoki MTE kedden újabb felkészülési meccset vívott; a Slovacko elleni 1-1 után ezúttal a szlovén Koper volt az ellenfél. Csizmadia Csaba vezetőedző több olyan játékost is kipróbált, akik korábban kevesebbszer jutottak szóhoz, ez főleg a védelmet érintette, amely így a Fekete-Khiesz-Venczel-Margitics névsorral állt fel, az első félidőben Bese, majd a másodikban Kovács előtt. Örömteli, hogy az ősszel megsérült Filkor Attila csereként beállva 30 percet játszott.

A találkozón kerületünk csapata 2-0-s vereséget szenvedett, a Koper góljait Barisic és Dodlek szerezték, mindkét félidőben egyet-egyet. A meccs azonban ezzel együtt is hasznos volt a tavaszi bajnoki szezonnak kiesőként nekivágó Budafok számára.

„Az volt a célja ennek a mérkőzésnek, hogy azok is játéklehetőséghez jussanak, akik az elmúlt időszakban kevesebb időt töltöttek a pályán. Nagyon rövid a felkészülés, többre most nincs idő, ezt a kilencven percet azonban annak is rendeltük alá, hogy képet kapjunk ezekről a játékosokról. A vereség ellenére láttam jó teljesítményeket, ami megint azt bizonyítja, hogy a mi csapatunk nem csak tizenegy főből áll. Mindenkire lehet számítani. Folytatjuk a munkát, szerencsére nincs sérültünk, a visszatérő Marko Iharos és Soltész István pedig néhány gyakorlat erejéig már a csapattal együtt edz. A pénteki, Rijeka elleni találkozóra már egyfajta bajnoki főpróbaként tekintünk” – értékelt Csizmadia Csaba a klub honlapjának.

A BMTE a horvátországi edzőtáborban még egy barátságos meccset vív majd, az OTP Bank Liga első tavaszi fordulójában pedig az MTK-t fogadja január 24-én.

(Kiemelt kép: Budafoki MTE)

Olvasta már?