Elege van a dugókból? Mutatjuk, mi várható a nyáron a kerületi utakon!

by nora.farmosi

A 6-os úton és a Tóth József utcánál zajló munkálatok szörnyű dugókat okoznak, ami próbára teszi a helyiek türelmét. Az önkormányzat végre kapott tájékoztatást arról, hogy mi várható a nyáron. Mutatjuk!

Karsay Ferenc polgármester a Facebookon jelentette be azt, ami minden kerületit érdekel: hogy mi a helyzet a 6-os úton és a Tóth József utcánál zajló munkálatokkal. Mikor fejezik be? Mikorra várható a tetőpontja?

A polgármester rengeteg észrevételt kapott, hogy tarthatatlan a helyzet Budafok-Tétényben, hiszen a két helyszínen zajló munkálatok minimum 30 perccel növelik meg a szokásos menetidőt. Ő maga is tapasztalja a napi közlekedésnél a helyzetet, a munkálatokkal kapcsolatban pedig folyamatosan kérik az illetékeseket, hogy jelezzék, mikor, mi várható.

“Nekem is elegem van ebből, sajnos ráhatásunk nagyon kevés van. Folyamatosan kérjük a fővárost, a beruházót, a kivitelezőt, hogy tájékoztasson, mi történik. Rossz hírem van, mert arról tájékoztattak, hogy a munkák dandárját augusztus végétől végzik. Mi azt kértük folyamatosan, hogy ne essen az iskolakezdéssel egybe a nagy lezárás – ami a Kossuth Lajos utca lezárását és a Mária Terézia utca kétirányúsítását jelenti” – mondta a polgármester, aki türelmet kért a lakosoktól.

Tájékoztatással próbálnak segíteni a helyzeten, és ismételten, türelmet kértek, hiszen a java még hátra van. Az ígéretek szerint november vége a befejezés időpontja.

Stábunknak sikerült megszólaltatnia pár autóst a Tóth István utcai körforgalom környékén, akik nem voltak túl derűsek a kialakult közlekedési káosz miatt.

“Csak negatív tapasztalataim vannak a témával kapcsolatban. Több kérdés is felmerült bennem, mint például: Miért egyszerre bombáznak szét kettőt a kerület három főútjából, ráadásul olyanokat, ahol átmenő forgalom is van? Miért kezdik meg a munkálatokat, ha nem áll rendelkezésre a beépíteni kívánt anyag? Átgondolatlan munkavégzésnek lehetünk tanúi mind a két említett helyszínen. A 6-os úton történő csatornacsere indokolatlanul sok időbe telik. A Tóth József utca alján szintén nem érthető számomra, mi történik, mivel csak néha markolózgatnak és ott sem látok érdembeli haladást. Tegyük hozzá, a Savoyai Jenő téren újonnan kihelyezett forgalomirányító táblák sem segítenek a helyzeten, csak rontanak. Létfontosságú volt a buszsáv bevezetése és a sávok számának csökkentése is, így hogyha valaki szeretne a Leányka utca 1. elől a Duna utcába fordulni, akkor várhat a csodára, mert senki nem fogja beengedni, csak majd amikor már a 11-ben áll a sor vége” – mondta egy autós.

Fogalmam sincs, kik szervezték így a felújítást, de rosszul szervezték! A 6-os útnak már el kellett volna készülnie. Átgondoltabban, összeszedettebben kellene 2023-ban szervezni az ehhez hasonló munkálatokat” – fejezte ki nemtetszését egy másik.

“Először is, felháborítónak tartom, hogy egyszerre csinálják ezt a kettőt. Ugyanis a hatos az egy létfontosságú út lenne számunkra a közlekedésre, és nem csak nekünk, hanem azoknak is, akik lejönnek a nullásról, mert ők rögtön a hatosra fordulnak rá, tehát innentől kezdve ez egy csomópont lenne. Emiatt mindenki Budafokon belül közlekedik a Városház tér felé, ahol meg amúgy is szűk az utca, úgyhogy irreálisnak tartom ezt az egészet. Dugó van, mert tele van zebrákkal is, lakóövezet, stb. Tehát ez nem volt valami okos döntés. Nem csak reggel van dugó, az a baj, hanem délután 4-6 óra között is, de délben is van ott torlódás. Szinte már mondhatni, hogy napszaktól függetlenül dugó van. Ötletem sincs, ki volt az, aki így szervezte a dolgokat, de biztosan lenne hozzá egy két mondatom” – zárta a sort egy harmadik megkérdezett.

Korábban a BKK-t is megkérdeztük a témával kapcsolatban, ITT olvashatják, hogy mit mondtak.

Olvasta már?