A BKK-t kérdeztük a 6-os út és a körforgalom munkálataival kapcsolatban

by lantai.oliver

Mint azt korábban megírtuk, a XXII. kerületben egyszerre zajlanak most a körforgalom és a 6-os út munkálatai. A BKK-t kérdeztük ezzel kapcsolatban.

Hogyan lesznek az elkerülő útvonaltervek?

A kivitelezés jelentős része jelenleg a Mária Terézia utcán zajlik, ezért a forgalom az egyirányú szakasz ideiglenes burkolatszélesítésén haladhat. Befelé irányban a Tóth József utcára balra kanyarodó sáv megszűnt, a Donszky Árpád utca Mária Terézia utca felőli vége le van zárva, emiatt az zsákutca a Kossuth Lajos utca irányából.

A Kossuth Lajos utca forgalmi rendje lényegében változatlan. A kerékpáros-terelés miatt a Donszky Árpád utca és a Tóth József utca között 40 kilométer/órás, a munkaterület mellett 30 kilométer/órás sebességkorlátozás van érvényben.

A Tóth József utca forgalmi rendje sem változott érdemben, de a Nagytétényi úton befelé irányban a balra kanyarodáskor megszűnt a fogadósáv.

A Pécsi utca felől jelenleg nem lehet kihajtani a Mária Terézia utcára a Donszky Árpád utcánál. Az utca utolsó szakasza zsákutca annak érdekében, hogy a parkolók Budafok belvárosa felől is megközelíthetők legyenek. A Kossuth Lajos utca felé a Budafoki Piac mellett, a Mihalik Sándor utcán keresztül lehet eljutni.

Végeztek-e forgalommérést?

Minden tervezési feladat forgalomszámlálással kezdődik, ezért a tervező természetesen ez esetben is elvégezte azt.

A buszközlekedést hogyan fogják megoldani?

A kivitelezés ideje alatt a buszközlekedés folyamatosan biztosítva van, a BKK így igyekszik fenntartani a zavartalan közlekedést. A forgalmirend-változásokról folyamatosan egyeztet a XXII. kerületi önkormányzat és a Budapest Közút.

Mi lesz szeptembertől?

A beruházás területén az ősszel még tart a kivitelezés, a szeptemberi forgalmi rendről majd a nyári munkák előrehaladása alapján tudunk pontosabb tájékoztatást adni.

Marad-e majd ki megálló (például óvodai, iskolai)?

A jelenlegi ütemben a Nagytétényi úton közlekedő buszok megállóját a Mária Terézia utca–Tóth József utca csomópontból áthelyeztük a Nagytétényi út 14. számmal szembeni útszakaszra.

A későbbi ütemekben várható a Tóth József utca ideiglenes egyirányúsítása a Pannónia utca felé. A buszok lefelé a Sörház utcán közlekednek majd, emiatt a Komló utcai megálló kimarad, ugyanakkor ideiglenes megállót alakítunk ki a Ferenc utcában és a Sörház utcában. Felfelé irányban nem lesz változás.

Szintén a kivitelezés későbbi ütemében a Kossuth Lajos utca torkolatában szükséges munkák miatt a Mária Terézia utca kétirányú lesz, a Kossuth Lajos utcában található buszmegállót áthelyezzük a Mária Terézia utcába.

Van-e a fentiekkel kapcsolatban bármilyen egyéb információ, amit a helyieknek tudniuk kell?

A közúti forgalmirend-változásról valamennyi aktuális információ megtalálható a BKK Info oldalán, valamint a XXII. kerületi önkormányzat Facebook-oldalán. Ezeken a felületeken tájékozódhatnak a beruházás friss híreiről. Az érintett buszok útvonaláról és a valós idejű járatinformációkról a BudapestGO alkalmazás percre pontosan tájékoztat.

Olvasta már?