Etikai kódex védheti a kampány erkölcsi és jogi tisztaságát Budafok-Tétényben

by nora.farmosi

Közös Etikai Kódex elfogadását kezdeményezték Budafok-Tétényben a 2024. június 9-én önkormányzati választásokra készülő pártok, szervezetek bevonásával.

Karsay Ferenc polgármester az online fogadóóráján számolt be róla, hogy az etikai kódex tervezetét már elküldték az önkormányzatban helyet foglaló pártok képviselőinek és szervezeteknek. A tervezet nyitott, várják a kiegészítéseket, hogy megvitassák azokat – mondta a polgármester az online fogadóóráján.

A polgármester azt is elmondta, hogy fontosnak tartják a város tisztaságának és a városképnek a megőrzését, így az oszlopok, fák köré kirakott dobozok lesznek a plakátoknak a hivatalos megjelenési felületei, ezzel is megóvva a város környezetét.

A kampány során az alábbi irányelvek betartását javasolták:

1. A kampány alapja minden szervezet és jelölt programja, hitvallása és a jövőre vonatkozó tervei.

2. Tiszteletben tartjuk egymás emberi méltóságát, magánéletét, családját, faji-, vallási- és nemi identitását, a nem közszereplő jelöltek munkahelyét, munkáját.

3. Nem tesszük kampánytémává a köz érdekében munkát végző intézményi dolgozók, köztisztviselők, önkormányzati gazdasági társaságok munkavállalói és a hagyományos kerületi civil szervezetek tevékenységét.

4. Tiszteletben tartjuk Budafok-Tétény erkölcsi és fizikai környezetének tisztaságát, az itt élő kisebbségek és civilek tevékenységét.

5. Támogatjuk a tisztességes kampánygyakorlatot, elkerüljük a hamis információk terjesztését, és kötelezzük magunkat az esetleges pontatlanságok, téves vagy megalapozatlan információk haladéktalan kijavítására.

6. Egyeztető fórumot hozunk létre, melyen a kampányfőnökök rendszeresen megvitatják az etikai kódex irányelveinek betartását.

7. Mindezek alapján egybehangzóan kijelentjük, hogy ezen irányelveket a kampányunkban dolgozókkal és önkéntesen résztvevő aktivistáinkkal megismertetjük, és felkérjük őket annak betartására, ezzel felelősséget vállalva munkájukért. Várjuk az együttműködésben részt venni kívánó szervezetek szándéknyilatkozatát, javaslatait, kiegészítéseit.

Olvasta már?