Ezt nagyon rossz nézni – Újabb budafoki vereség

by szorenyi6104
Sorozatban harmadik vereségét is elszenvdte a Budafoki KK. Nyíregyházán kaptak ki 9 ponttal.

Mondhatnánk, hogy 9 pont szinte semmi. És valóban, kosárlabdában nem sok. Ennek ellenére, vagy éppen ezért nem volt izgulni való a Nyíregyháza ellen a második félidőben. A vendéglátók tükörsimán vezették végig a második felvonást. A dologban az a bosszantó, hogy a Nyíregyháza a bajnokság utolsója, és ez látszik is a játékukon. Olykor nagyot ugranak, de amúgy semmi különös, mondjuk a mieinkhez képest összeszokottabbnak, uram, bocsá, edzettebbnek tűnnek.

Leírhatnánk a meccset, hogy az első féidőben még vezettek is a fiúk, mert

36:34-nél náluk volt az előny,

de ez csak sebnyalogatás volna. Lássuk be, ez is inkább egy-két egyéni villanásnak, Tursics Krisztián három triplájának volt köszönhető, semmint a csapatjátéknak.

Világért sem akarnánk osztani az észt, ezért inkább a budafoki edzőt idézzük:  “Egy hónapja nem tudunk tízen edzeni, erre a meccsre épp hogy el tudtunk utazni tíz emberrel, ennek fényében óriási pozitívum, hogy az egymás elleni különbségben meg tudtunk tartani egy pontot. Ezen kívül nem tisztelnek minket – itt nem az ellenfélre gondolok – de megpróbáljuk kivívni, ezért fogunk dolgozni az elkövetkezendő időszakban.”

Károly Máté második mondata a bírókra vonatkozhatott, mert valóban, volt néhány érdekes fújás, de semmivel sem több, mint amire a messzi vidéken számítani lehet.

Végül álljon itt a végeredmény: Nyíregyháza-Budafok 78-69.

A fotó a szövetség honlapjáról való.

Olvasta már?