Felemás félidők, megint kikapott a BMTE a Fraditól

by gaalt994

A sorsfordítónak bizonyuló tizenegyesig jól játszott a Budafok, aztán viszont nagyon sima lett a vége.

„Hét döntő vár ránk!” – adta ki a vezényszót a kieső helyen álló Budafoki MTE vezetőedzője, Csizmadia Csaba az NB I-es labdarúgó szezon hátralévő mérkőzéseire. Szavainak jelentősége csak nőtt azután, hogy a Zalaegerszeg legyőzte a DVTK-t. A hétfogásos döntői menüsor előétele ráadásul rögtön a bajnoki cím bizonyos várományosa, a Fradi volt.

A zöld-fehérek elleni mérkőzés szomorú felhanggal indult, Bleicher László emlékére egyperces gyászszünet után fújt csak sípjába a játékvezető.

A Budafok eleget téve fogadalmának, a stabil védekezés mellett igyekezett előre is aktívan futballozni. Bár a Fradi Civic, Mak és Uzuni révén több helyzetet is kialakított az első fél órában, a hazaiaknak volt erre válasza. Előbb Medgyes kiugratása után Kovács lövésénél védett bravúrral Dibusz, majd egy letámadás után megszerzett labdát Lőrinczy tekerte el centikkel a bal kapufa mellett.

Az ezt megelőző két egymás elleni mérkőzéshez képest felettébb biztató játékkép mellett a Budafok jól tartotta a Fradit, ezzel megérdemelten állt pontszerzésre a félidőben, 0-0.

A második félidő első negyedórája aztán az addigi kőkemény munka dacára eldöntötte a meccset. Egy tragikomikus jelenetsor végén büntetőt kapott a Fradi: Oláh rálépett a labdára, majd eladta azt, a ziccerbe kerülő Tokmac úgy tűnt, hogy eltotojázza a helyzetet, végül Uzuni lövése Huszti karját találta el. Jogos büntető, de mind a szabálytalanság, mind az azt előidéző ügyetlenkedés borzalmasan peches volt.

A tizenegyeshez a válogatott szünetben albán színekben is villogó Uzuni állt oda, Bese jó irányba ment, de védeni nem tudott, 0-1. A feketeleves viszont azt ezt követő öt percben jött. Előbb Civic fetrengett az oldalvonalon, Skribek azonban elvégezte a bedobást (a bosnyák védő ekkor gurult vissza a pályára), amit Kharatin Kulcsár lábszárán torolt meg.

Az afférból lökdösődés lett, s bár az a Kharatin kezdte a balhét, akinek ráadásul még igaza sem volt, végül Tokmac és Huszti kapott sárgát. Iménti kezezése után neki ez volt a második, némileg igazságtalan és még inkább fájó, gólhátrány mellé most már emberhátrány is sújtja a Budafokot.

A hazaiak megrogyó lelkesedését ki is használta a Fradi: egy beívelés után Bese gyönyörű reflexmozdulattal védett, ám a kipattanó Boli elé került, aki nem is hibázott: 0-2.

Miután jót szüretelt ellenfele hibáiból, a Fradi kiválóan ült bele a 2-0-ba, Rebrov mester a rá jellemző jéghideg profizmussal cserélgetett és nyomta be csapatán a „labdatartás” gombot, gondoskodva ezzel a hátralévő szűk fél óra teljes izgalommentességéről.

Némi látvány azért még jutott a végére is, a 88. percben egy szöglet után addig kallódott a labda a budafoki tizenhatoson belül, hogy Sigér Dávid akár még papíron ceruzával is megtervezhette volna azt az ollószerű mozdulatot, amivel végül a hosszúba emelte a labdát, 0-3.

„Szegény embert az ág is húzza” alapon még annak is csalódnia kellett, aki a háromgólos zakóba készült belenyugodni, egy beadás után ugyanis Kharaishvili befejelte a negyediket, de ezzel már tényleg vége lett.

0-4. Vereségével a Budafok immáron pontokban is eltávolodott a még bennmaradást jelentő 10. helytől, hátrányuk 3 egység a Zalaegerszeggel szemben.

Olvasta már?