Fontos felújítások zajlanak több kerületi óvodában

by gaalt994

„Folyamatosan azon dolgozunk, hogy a kerületi gyerekeket biztonságban és kényelemben tudhassák a szüleik arra az időre, amíg felkészült óvodapedagógusok vigyáznak rájuk, ezért nyáron is folytatódnak a felújítási munkálatok” – mondta Krieger Krisztina önkormányzati képviselő Karsay Ferenc polgármester online fogadóóráján. A fejlesztések az óvodák zárvatartása alatt valósulnak meg, azaz éppen most vannak folyamatban.

„Megújul a Ficánka Tagóvoda bejárati lépcsője, a Zöldecske Tagóvodában új asztalokat helyeznek el a csoportszobában, illetve megoldódik az előtető alatti beázásos, árnyékolásos probléma” – sorolta a képviselő a konkrét munkálatokat.

Utóbbit Krieger Krisztina részletesen is kifejtette. „Tudunk régóta erről a problémáról. Itt egy plexi borítású, csúsztatható előtető van, ami elhasználódott és beázik több ponton. Ennek a cseréje nagyon drága lenne, illetve az a kivitelező, aki ezt oda telepítette, tulajdonképpen már nem is létezik.”

Az önkormányzat kollégái által kitalált megoldás szerint egy napvitorlát helyeznek az előtető alá, így az árnyékolás is megoldódik, illetve a lecsöpögő vizet ez elvezeti a kertbe.

„Azt is felvetették, hogy a tetőt teljesen fel kellene újítani. Ez azonban egy lapos tetős szerkezet, ennek a teljes újbóli szigetelése több tízmillió forintba kerülne. Azt gondolom, mindenki megérti, hogy a költségvetésben még mindig érezzük a két év COVID-hatását, itt van a gazdasági világválság, így most nem fogunk több tízmillió forintot kiadni erre, ellenben a szigetelés javítása megtörtént” – indokolt Krieger, hozzátéve, hogy a munkálatok nemsokára elkészülnek.

A képviselő visszaemlékezett, hogy még tavasszal fordult ezzel a problémával Karsay Ferenc polgármesterhez, akinek a hatékony segítségnyújtásért mondott most köszönetet.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?