Fontos hírrel jelentkezett élőben a polgármester a Kossuth Lajos utcából

by gaalt994

Iskolakezdéstől egy hónapig biztosan használható lesz az útszakasz, utána viszont újabb lezárás és további munkálatok következnek.

A nyár egyik legfontosabb, s egyben legkellemetlenebb témája a XXII. kerületben a budafoki Kossuth Lajos utca felújítása. Ennek kapcsán mi is számos hírrel jelentkeztünk, Karsay Ferenc legutóbb online fogadóóráján, egy budafok-tétényi lakos kérdésére válaszolva adott helyzetjelentést az ügyben .

A kerület polgármestere most újabb fejleménnyel jelentkezett, amelyet a helyszínről, élőben közölt Facebook-oldalán. Karsay elmondta, hogy – ahogyan azt már tudni lehetett – a felújítási munkálatok nem készülnek el augusztus végéig, azonban a kivitelező Budapest Közút az önkormányzat másik kérését teljesíteni fogja.

Ez arra vonatkozott, hogy az iskolakezdés idejére ideiglenesen tegyék újra elérhetővé az útszakaszt, hogy az amúgy is komoly, szeptemberben pedig rendre megnövekedő forgalom ne okozzon fennakadást. Ennek megfelelően egy időre minden a régi lesz, a munkálatok idejére kétirányúsított Mária Terézia utca terheltsége is enyhül, valamint újra járható lesz a Kossuth Lajos utca.

„Ezután legközelebb valós munkavégzés – azaz a kopóréteg cseréje – valamikor október 1. és november 15. között fog elkezdődni, erre tett ígéretet a Budapest Közút” – mondta bejelentkezésében Karsay Ferenc. A polgármester hozzátette, hogy ez a munka hat hetet vesz majd igénybe, valamint jelezte, hogy amint új fejlemény történik az ügyben, arról is beszámol majd.

Olvasta már?