Fordulóponthoz érhet a budai fonódó villamoshálózat körüli egyezkedés

by gaalt994

Az Infoparkig és a Kopaszi-gátig hosszabbítanák meg az útvonalat. Vitézy Dávid szerint fontos ellentmondást oldottak fel a Budapest Fejlesztési Központ és a Fővárosi Önkormányzat közötti tárgyaláson.

„Végre kimozdulhat a holtpontról a budai fonódó villamoshálózat folytatásának ügye: az e heti Közgyűlés napirendjén, hogy 7 hónap után végre kiadja a szükséges hozzájárulásokat a Fővárosi Önkormányzat!” – írta a Facebookon közzétett bejegyzésében Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója.

A budai fonódó villamoshálózat meghosszabbítása a Szent Gellért tér metróállomástól a Műegyetem és az ELTE előtt, a Duna-parton haladna el az Infopark és a Kopaszi-gát térségéig. Ezáltal a Deák Ferenc tér és Óbuda felől érkező villamosok végállomása a Budafoki útnál lenne.

Az elkészült terveket tavaly ősszel adták be jóváhagyásra, ám ezután Vitézy szerint méltatlan vita indult arról, hogy elég zöldek-e a tervek. A BFK vezérigazgatója egy korábbi posztjára mutatott vissza, amelyben leírta: ahol nincs fa a terveken, jellemzően azért nincs, mert különböző üzemeltetési problémák miatt ezt a fővárosi cégek nem engedélyezték.

„Ezt az ellentmondást végülis hosszas tárgyalások útján feloldottuk, ahol csak lehetett, megegyeztünk a fővárosi kezelőkkel és több új fa került a tervekre – így sok hónap egyeztetés és bürokrácia után, ha minden jól megy, a Fővárosi Közgyűlés e heti ülésén végre megadhatja a tulajdonosi hozzájárulást” – fogalmazott Vitézy.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?