Ezúttal New York kaphatta fel a fejét a budafok-tétényi kultúrélet értékeire

by gaalt994

A Cziffra-életmű egyik legelhivatottabb gondozója zongorán írt történelmet a tengerentúlon.

„Szívből gratulálok Balázs János művész úrnak, barátomnak, aki hatalmas sikert aratott a New Yorkban megrendezett Music International Grand Prix-n” – írta a közösségi médiában Budafok-Tétény polgármestere, Karsay Ferenc.

A művésznek volt is miért gratulálni, zongora kategóriában első helyezést ért el, az összkategória-győztesek közül a közönségdíjat is elnyerte, valamint a verseny története óta az első magyar győztes lett.

Balázs János számtalan alkalommal lépett színpadra a Klauzál Házban és a Cziffra György Művelődési Központban is, emellett aktív részese volt a Cziffra-emlékév programjának is. „János az egyik legelhivatottabb, legkitartóbb ápolója Cziffra György emlékének. Nem lehetünk elég hálásak azért, hogy küldetésének tartja a Cziffra-életmű gondozását, valamint azért, hogy sokat tesz Budafok-Tétény kulturális életének felpezsdítéséért” – írta erről a polgármester.

A zongorista naptára egyébként a közeljövőre nézve is mozgalmas, június első napjaiban Dohában, Brüsszelben és Isztambulban is fellép, majd még szintén ebben a hónapban Bécsben is koncertet ad.

(Kiemelt kép: Facebook/Balázs János)

Olvasta már?