Kikapott utolsó, tét nélküli meccsén a BMTE

by gaalt994

A feljutást már korábban elbukó Diósgyőr otthonában, a hajrában szenvedett vereséget a Budafok

Komolyabb tét nélkül rendezték meg az NB II záró fordulójában a Diósgyőr-Budafok labdarúgómérkőzést. A vendégek már ugyanis már korábban biztosították bentmaradásukat, míg a hazaiak már elbukták a feljutás lehetőségét.

A mérkőzésen a DVTK jutott vezetéshez a 6. percben Jurek révén, ám a 17. percben Szabó Levente tizenegyesből egyenlített. A döntés a 91. percben született meg, Hornyák találatával nyert a Diósgyőr.

A Budafok az így megszerzett 42 ponttal egyébként végülis gond nélkül bent maradt, a legjobb helyen végző kieső, a Szolnok 4 ponttal kevesebbet gyűjtött. Rajtuk kívül egyébként a Budaörs és a Pintér Attilát is rehabilitáló III. Kerület esett ki, ők jövőre a harmadosztályban folytathatják.

Bár korán eldőlt, hogy a Budafok e téren nemigen lesz érdekelt, azért illő pár szót szólni a feljutókról is. Az NB II bajnoka a visszajutást negyedik éve űző Vasas lett, akik simán nyerték meg a ligát, míg a második feljutó pozíciót az idény meglepetéscsapata, a másodosztályban újonc Kecskemét szerezte meg.

(Kiemelt kép: Budafoki MTE)

Olvasta már?