Fővárosi építkezés akadályozza az érettségit a kerületben

by lantai.oliver

Az önkormányzat próbál segíteni, a kerületi diákokkal szemben eddig a fővárosi építkezés áll nyerésre.

Budafok-Tétényben is megkezdődtek az érettségik. A Soós István Borászati Technikum és Szakképző Iskola diákjainak azonban nem várt kihívással kell ezekben a percekben szembenézniük, ugyanis az épület szomszédságában éppen a Tóth József utcai körforgalom építési munkálatai zajlanak.

Az érettségi megkezdése utáni fél órában felháborodott telefonhívások jöttek az önkormányzathoz. Mindenki arra panaszkodott, hogy az úton zajló bontási munkálatok zaja miatt képtelenek a diákok érettségizni, emiatt pedig mind a tanárok, mind a diákok ki vannak bukva.

Az önkormányzat közölte a telefonálókkal, hogy nem hozzájuk, hanem a Fővároshoz tartozik az építkezés. Ennek ellenére Karsay Ferenc polgármester azonnal kiküldött egy kollégát a helyszínre, hogy próbálja meg leállítani a zajos munkát az érettségi idejére.

Neki csak annyit sikerült elérnie, hogy a munkálatokat végzők megígérték, nem fognak sípolni, dudálni, amikor a törmeléket szállítják. Ezek a hangok egyébként munkavédelmi, biztonsági célt szolgálnak. Az igazi zajforrást, az útburkolat bontását azonban nem voltak hajlandók leállítani.

A munkások a Főváros megbízásából dolgoznak. Budafok-Tétény önkormányzata minden lehetséges eszközt számba vesz a probléma megoldására. A polgármester személyesen próbál intézkedni az ügyben.

Karsay Ferenc nagyon reménykedik abban, hogy a holnapi matematika érettségire már sikerül nyugodt körülményeket teremteni az iskola környezetében.

Amint újabb információhoz jutunk, közöljük olvasóinkkal.

Fotók: huszonketto.hu

Olvasta már?