Garantált szakvezetésekkel várja a Bükki Nemzeti Park a látogatókat

by bcsenge

A turizmus világnapi rendezvénysorozathoz ebben az évben a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság is csatlakozik. Szeptember 27-e és 29-e között változatos programokkal várják az érdeklődőket.

A mátrafüredi Harkály Házban szeptember 29-én, pénteken 14:30-tól, valamint szeptember 30-án, szombaton 10:00-tól és 14:30-tól garantált szakvezetéssel tekinthetik meg a kiállítást ebben az időszakban a helyszínen belépőjegyet váltott látogatók. Betekintést kaphatnak a Mátra kialakulásába, megismerkednek a hegység élővilágával, és mindezt a természetvédelmi őrök „szemüvegén” keresztül láthatják. Jegyek a helyszínen válthatók.

Bükki Csillagdában szeptember 27-én, 28-án és 29-én szintén garantált szakvezetés jár a Naprendszerünket bemutató kiállításon azoknak a látogatóknak, akik 10 órára veszik meg jegyüket online vagy a helyszínen. Aki 2023. október 1-jén a 10:00 vagy 12:00 órás idősávra vált kombinált belépőjegyet, 14:00 órától részt vehet térítésmentesen a Bolygótúra tanösvényen vezetett kb. 2 órás túrán. Minden látogató számára adódik az élmény, hogy szkafanderben a Holdra szállást követően készíthessen egy fotót saját magáról, amit egy mágikus tükör segítségével készíthet.

A lillafüredi Szent István-barlangban szeptember 27-én, 28-án és 29-én azok, akik 9 és 10 órára, valamint akik 30-án 10 órára érkeznek, az alapjegy áráért részt vehetnek a bemutatóhely hosszabb túráján, ami útba ejti a Tordai-hasadékot és a Fekete-termet is. A túra kb. 50 perc, a cseppkődús Tordai-hasadékba a normál túra lépcsőin túl +76 lépcsőfok megtételével juthatnak el a túravezető kíséretében. A Fekete-teremben a legtisztább levegőt lélegezhetik be ebben az allergén anyagokban gazdag időszakban, hiszen ezt a termet légzőszervi terápiák részeként használják. A programra online tudnak jegyet vásárolni.

Olvasta már?