Erdő Péter bíboros megáldotta, így már hivatalosan is átadták a Budafoki Don Bosco Óvodát

by nora.farmosi

Szeptembertől a gyerekeké az új óvoda, melyet egy műemlék épületben alakítottak ki 4 csoport számára a Savoyai Jenő tér 8. szám alatt. A megnyitón részt vett Karsay Ferenc polgármester és Németh Zoltán alpolgármester, valamint Gyetván Gábor atya is.

92 gyermek van az óvodában, ahová beiratkozni a beiratkozási időszakban lehet, hasonlóan az iskolai beiratkozásokhoz. Projektmódszerrel dolgoznak, az óvodában a magyar kultúra, a népi hagyományok átörökítése is kiemelt fontosságú. A Montessori módszerek, a Csendkör és a nevelők által készített eszközök használata is segíti a gyermekek fejlődését, sőt, az intézmény elnyerte a Madárbarát Óvoda címet is.

“Itt ma, Magyarországon a szülőknek a magatartása, bizalma mutatja, hogy erre nagy igény van. Amikor kérdezzük a szülőktől, hogy miért ezt az óvodát vagy iskolát választják, akkor azt válaszolják, hogy: hívő ember vagyok, szeretném, ha az én világnézetem szerint nevelnék a gyerekeimet. A másik érv, amikor azt mondják, hogy szeretnék, ha nyugodt körülmények között, tisztességgel, emberi értékekre oktatnák a gyerekeket. Azt hiszem, ez tényleg nagy érték, és az lenne a jó, ha ezt minden iskola és óvoda teljes mértékben tudná szolgálni. Úgy látszik, hogy az egyházi intézmények kivívták az emberek bizalmát. Adja Isten, hogy itt, Budafokon is megmutassuk, hogy valóban méltó ez az intézmény a bizalomra” – mondta Erdő Péter bíboros, esztergom–budapesti érsek, aki megáldotta az óvodát.

Karsay Ferenc polgármester az átadón elmondta, hogy miközben a mai korban az emberek számára az egyik legnagyobb érték a szabadság, addig nagyon sokan tapasztalják meg a saját családjukban, hogy az egyértelmű szabályrendszerek, az értékek, a tiszta gondolkodás, a biztonság és a nyugalom egy gyerek fejlődése szempontjából alapvető fontosságú.

“A Don Bosco és a hozzá kapcsolódó iskola és óvoda egyértelműen bizonyította, hogy itt nyugalomban, békességben, egyértelmű és mindenki számára elfogadható értékek mentén nevelik a gyerekeket” – mondta a polgármester.

Olvasta már?