Hatalmas érdeklődés a kerületi bolhapiacon és kézműves vásáron

by lantai.oliver

A március 23-i garázsvásárt hatalmas érdeklődés övezte: az árusítóhelyeket már jóval a szombati esemény előtt lefoglalták, és az eladók örömére sokan kilátogattak annak reményében, hogy különleges kincsekre tegyenek szert.

Mi is kíváncsian néztünk szét a piacon, és több vevővel beszélgetve kiderült számunkra, hogy a fentiekben leírt remények sokak számára teljesültek. A piacra látogatók a régi, mások által megunt, vagy már nem használt tárgyak mellett a helyi kézművesek által készített egyedi munkákhoz is hozzájuthattak.

A szervező Klauzál Ház erre a szombatra ugyanis egy újítást vezetett be: a már néhány korábbi alkalommal jól bevált garázsvásár kínálatát kézműves vásárral bővítette. A vásári hangulatról egy múltidéző verkli és a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt szórakoztató bohóc gondoskodott. Utóbbi az interaktív, vicces találós kérdésekkel megtűzdelt műsora mellett a gyerekek részére lufit hajtogatott és egy kosaras körhintát is működtetett.

A gyerekeket ezen kívül a Klauzál Ház jóvoltából kézműves agyagozás, valamint arcfestés is várta. A szervezők mellett az egyik árusító kézműves is készült a gyerekek foglalkoztatására. Az asztalánál előre öntött különböző gipszformákat lehetett színesre festeni.

Az árusok kínálata – ahogy az egy garázsvásártól el is várható – rendkívül sokrétű volt. A használt cipők, ruhák, játékok, könyvek, konyhai eszközök, egyéb használati tárgyak  mellett sok különlegességre is bukkanhattunk: finoman megmunkált kerámiák, porcelánfigurák, gyönyörű ékszerek, dísztárgyak vártak új gazdájukra. Egyik kedvencünk az egyáltalán nem régiségnek számító „görtáska” volt, amit eladója diplomatatáskából készített, és elmondása szerint ugyanúgy használható, mint egy gördeszka.

A régi dolgok között felfedezhető volt néhány saját készítésű tárgy is, például az egyik eladó nagyapja által faragott fa evőeszközök. Egy másik – magát amatőr festőnek nevező – hölgy pedig több évvel, illetve évtizeddel ezelőtt készített festményeivel érkezett, melyekből néhányat sikerült is eladnia.

A kézművesek is széles kínálattal készültek: a horgolt sapkák, sálak, kosarak, állatfigurák  mellett húsvéti dekorációk, kerámiák, képek, dísztárgyak között válogathattunk.

Az igazán színes vásári forgatagban találkoztunk Gazdik Istvánnal, a Klauzál Ház vezetőjével is, aki elmondta, hogy nagyon örülnek a garázsvásárok iránt egyre növekvő érdeklődésnek. A mostanira például már a meghirdetett határidő előtt lefoglaltak minden asztalt.

A következő, hasonló tematikájú bolhapiacot és kézműves vásárt április 20-án, szombaton tartják meg, nagy örömükre már arra is többen regisztráltak.

Annak pedig, aki a használt tárgyak közötti böngészésre nem szeretne négy hetet várni, jó hír, hogy két hét múlva, azaz április 6-án, szombaton, 9 és 14 óra között kerül sor a harmadik Baba-mama ruhabörzére, amire a szervezők szeretettel várják az érdeklődőket.

A vásárok idején – az eddig szokásos módon – a gyerekeket játszósátorral és kézműves foglalkozásokkal várják.

Olvasta már?