Nyüzsgő forgatag a budafoki garázsvásáron

by lantai.oliver

A Huszonketto.hu is kilátogatott szombaton a második garázsvásárra, mely ismét a Budafoki Szomszédok Piacán kapott helyet. A mostani még az elsőt is felülmúlta.

A tavasz eleji napsütésben megtelt a tér árusokkal. Jó néhányukkal beszélgettünk mi magunk is. Többen is elmondták, hogy kellemesen csalódtak, mivel rengetegen jöttek az eseményre. Sokan vásároltak, jól sikerült ez a nap mind az eladóknak, mind pedig a vevőknek.

Aki azért jött, hogy megszabaduljon feleslegessé vált holmijaitól, könnyen túladhatott rajtuk, aki pedig olcsón szeretett volna használt dolgokhoz jutni, találhatott kedvére valót.

Tavaly decemberben öt anyuka – Mayer-Bogdán Andrea, Kazinczy Krisztina, Krieger Krisztina, Kovács Mária és László Zsuzsanna – szervezte meg a legelső garázsvásárt, mégpedig a kerületi anyukák számára, hogy meg tudjanak szabadulni a felgyülemlett ruháktól és játékoktól.

Közülük többen most is itt voltak, de most már csak árusként.

László Zsuzsanna elmondta nekünk, hogy úgy néz ki, ez a kezdeményezés kinőtte magát, és a szervezés teendőit a Klauzál Ház vette át. Ezzel a kezdeményezők is elégedettek, mert így a vásár továbbra is kulturált körülmények között zajlik, és egyúttal nagyobb szabású lehet. „A gyerekeknek is van foglalkozás, ami az elsőnél nem volt.” Zsuzsanna főleg gyerekruhákat hozott, de nagy sikere volt a gyerekeivel közösen készített zsákbamacskáknak is.

Találkoztunk Krieger Krisztinával is, aki szintén árusként volt jelen.

A Klauzál Háznak volt egy játszósarka a garázsvásáron, ahol kreatívkodhattak a gyerekek, sőt, még arcfestésre is volt lehetőség.

Közben Misi bohóc szórakoztatta a csöppségeket és a jelenlévő családokat. Nagyon szerethető műsort adott, amit egyenesen zabáltak a lurkók.  A verőfényes napsütésben mindenki jól érezte magát.

Misi bohóc nemcsak a gyerekeket, de a felnőtteket is bevonta a műsorába. A gyerekek, a szülők és a nagyszülők egyaránt élvezték a produkcióját. Portálunk több videót is készített Misi bohócról, amit a Huszonketto.hu YouTube-csatornáján tekinthetnek majd meg.

A nyüzsgő forgatagban a Klauzál Ház igazgatója is feltűnt, aki érdeklődésünkre elmondta, hogy örül a rendezvény növekvő sikerének.

Nézzék meg a garázsvásárról készített képgalériánkat!


Olvasta már?