Hisztériázó ellenfél ellen, hosszabbításban aratott bravúros győzelmet a Budafok

by szorenyi6104

Bejutott a Hepp-kupa legjobb 8 csapata közé a Budafok, miután hosszabbításos meccsen 2 ponttal legyőzte a MAFC gárdáját. A végén vagy 5 percig állt a játék az ellenfél edzőjének dühkitörése miatt.

Hatalmas bravúrt ért el a Hepp-kupában a Budafok KK, hosszabbítás után 99-97-re nyert a jóval esélyesebb, két osztállyal feljebb szereplő MAFC ellen.

A meccs jól indult, egyből magához ragadta a kezdeményezést a hazai pályán játszó Budafok. 13-7 is volt az első negyedben, sőt 9 pontos előnyt is feljegyezhettünk a másodosztályú MAFC ellen. A vendégek azonban nem véletlenül játszanak az NB I/B Piros csoportjában, rendre felzárkóztak. Ehhez persze kellett az is, hogy alig 10 perc után a mieink centere 3 személyi hibát gyűjtsön össze, így a második félidő derekáig a padon ücsöröghetett. Az első félidő 5 pontos vezetését a Chicagóból érkezett Kevin Swansonnak köszönhették a budafokiak, aki 20 perc alatt 16 pontot szerzett.

Fehérben a hazai csapat

A második félidőben egészen a finisig a Budafok vezetett, de 2 perccel a vége előtt a MAFC fordított, majd újra a hazaiknál volt az előny. A hihetetlenül izgalmas hajrában 6 másodperccel a vége előtt Szántó Levente dobhatott büntetőket az egyenlítésért és a budafoki gyűrű kegyes volt hozzá, lényegében bevonzotta a rosszul elvégzett dobásokat. Jöhetett a hosszabbítás.

A MAFC egy hárompontossal nyitott, de az NB I-et is megjárt Tursics Krisztián vezetésével ismét fordítani tudtak a hazaiak. Ekkor már sok volt a hiba, de annál nagyobb a küzdelem, a már megénekelt Swanson kezét kétszer is alabárdos módjára ütötték le a palánk alatt, de a bírók sípja néma maradt. Az utolsó támadás döntetlennél a Budafoknál volt. Tursics Krisztiánt kiszorították a hárompontos vonal mögé, így onnan kísérelt meg minden mindegy alapon egy dobást. A bírók nevét ekkor, minden korábbi vétküket megbocsájtva, imába foglaltuk, hiszen fütyültek és 1 másodperccel a vége előtt 3 büntetődobást ítéltek.

Ekkor pattant el a húr az ellenfél NB I-et is megjárt edzőjénél, vagy 5 percig reklamált, óvással és csapata lehívásával fenyegetve mindenkit, de főleg a játékvezetőket. Ők azonban rendíthetetlenek maradtak, sőt, egy sportszerűtlen hibát is kiosztottak Garai mesternek. Így a Budafok 4 büntetőt dobhatott, ebből kettő bement, az ellenfélnek pedig a hátralévő 1 másodperc már semmire sem volt elég. Ide kattintva nézheti meg a meccs statisztikáját.

A mérkőzés után a 23 pontig jutó amerikai légiós, Kevin Swanson arról beszélt a Huszonkettőnek, hogy napok óta erre a meccsre készült, mert a többiek elmagyarázták számára, hogy milyen fontos derbiről van szó. Ütötték-vágták, de a csapatért mindent elviselt. “Mindenki hozzátett a győzelemhez, igazi csapatmunka volt” – fogalmazott az amerikai játékos.

Reméli, hogy nyáron újabb sikert könyvelhetnek el és a Budafok KK feljut az NB I/B Zöld csoportjába, amely a harmadosztály jelenti a magyar bajnoki rendszerben.

Az NB II-ben szereplő, azaz negyedosztályú kosárcsapat tehát bejutott az amatőr klubok kupájában a legjobb 8 közé. Még egy bravúr kellene a négyes döntőért, amelyben már pénzdíjért küzdenek a csapatok.

Olvasta már?