Hunyadi Donatella és Filep Xavér előadása lenyűgözte a közönséget a Budafok-Belvárosi Szent Lipót-plébániatemplomban

by nora.farmosi

Az 1882-ben Promontoron pezsgőgyárat alapító Törley József síremléke Budafok egyik meghatározó látványossága, mely már messziről vonzza az emberek tekintetét. Budafok egyik XX. század eleji, meghatározó műemléke erősen leromlott állapotban található. Tulajdonosa a Budafok-Belvárosi Egyházközség jelenleg nincs olyan helyzetben, hogy a felújítását vállalni tudná.

2023-ban a Törley Trió és számos jószándékú ember kezdeményezésére jótékony célú programokat kezdeményeznek a neves pezsgőgyáros sírhelyének és környezetének megóvására. 

2023. október 22-én, 19 órai kezdettel a Budafok-Belvárosi Szent Lipót-plébániatemplomban az orgonaMESE – Ahol a hang imává válik címmel adott jótékonysági koncertet Hunyadi Donatella énekművész és Filep Xavér orgonista.

Mind a két fiatalnak jelentős kötődése van Budafokhoz, hiszen Filep Xavér a Budafok-Belvárosi Szent Lipót- plébániatemplom orgonistája, akinek kántorsága kezdetén első koncertjét Hunyadi Donatella énekművésszel adta a templomban, és azóta is állandó fellépője a rendszeresen havonta megrendezésre kerülő koncerteknek. Mostani előadásuk is lenyűgözte a közönséget, a templom megtelt a koncertre a zenekedvelő adakozókkal.

Olvasta már?