Idén nem lesz jégpálya a Szieszta Ponton

by gaalt994

Az Ellátásbiztonsági Operatív Törzs a jégpályával járó jelentős energiaköltségek miatt döntött így.

Karsay Ferencet e heti online fogadóóráján kérdezték a kerületi korcsolyaszezonról. Budafok-Tétény polgármestere válaszában elmondta, hogy idén nem lesz jégpálya a Szieszta Ponton.

“Ez fájdalmas pont. A jégpálya egy roppant energiaigényes sportolási lehetőség, hasonlóan az uszodához. Ezt az önkormányzat szokta létrehozni és finanszírozni, most viszont az energiaköltségek olyan mértékűek, hogy a kérdésben döntő Ellátásbiztonsági Operatív Törzs úgy határozott, hogy idén ez elmarad” – indokolt Karsay.

A polgármester a kérdés kapcsán a budafoki Jégsátorról is beszélt. “Ezt a létesítményt nem az önkormányzat üzemelteti, hanem a Dél-Budai Farkasok nevű jégkorongcsapat. Nem akarok elébe menni a dolgoknak, de úgy tűnik, ők sem tudják előteremteni az ehhez szükséges összeget, bár ez még folyamatban van. Ha a Magyar Jégkorong Szövetség tud áldozni arra, hogy a klubot támogassa, ahhoz az önkormányzat is tud adni valamilyen kiegészítést. Ellenkező esetben a teljes, több tízmilliós költséget nem tudjuk, és jelen gazdasági helyzetben nem is akarjuk biztosítani” – fogalmazott Karsay.

A polgármester ugyanakkor kijelentette, hogy ennek az ügynek a kimenetelétől függetlenül a Jégsátor megmarad mint sporthelyszín. “A klub képviselői jelezték, hogy ha nem tud tovább jégpályaként működni a létesítmény, akkor a nyári időszakban megszokott műanyag borítással működik majd. Ez a görkorcsoláyzás mellett sok egyéb sportolási formára alkalmas” – mondta Karsay.

Olvasta már?