Igazi csúcsverdát kaptak lencsevégre Budafokon

by gaalt994

Az autó rendszáma német jelzésű, de mégis magyar tulajdonosról árulkodhat.

A vezess.hu egyik olvasója egy budafoki lakótelep parkolójában készült képet juttatott el a portálnak, amelyen egy fekete Ferrari F8 Tributo nevű autócsoda szerepel. A járgány persze bizonyára nemcsak Ferencnek szúrt szemet, egy ilyen márkájú gépjármű alapból ritkaság a magyar utakon, sportos, áramvonalas formáival pedig még a laikusok számára is egyértelművé teszi, hogy nem mindennapos látvány áll előttük.

Az autó nevében az F8 jelzés a márkanévre és a hengerszámára utal, a Tributo szó pedig olaszul azt jelenti, hogy “tisztelgés”.  A sportkocsi álló helyzetből 2,9 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, míg e sebesség kétszereséhez is elég neki 7,8 másodperc, végsebessége szintén elképesztő: 340 km/óra.

A modell lebilincselő tulajdonságainak persze borsosan meg is kérik az árát, 2019-es megjelenésekor 70 millió forint körüli összegről indult. A képeken egyébként látható az autó rendszáma is, amely német jelzésű, ugyanakkor a benne szereplő szójáték magyar tulajdonost sejtet, a szakportál azt is levezeti, miért.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?