Érdekli, mit gondolnak a magyarokról a világban? A Klauzál Házban megtudhatja!

by nora.farmosi

Saját tapasztalatai alapján írta meg már három kiadást elért könyvében ezt Dr. Kiss Róbert Richard, a világ 174 országát megjárt Prima Primissima-díjas újságíró. Most őt magát hallgathatják meg arról, hogyan látják a magyarokat a világ más tájain.

Rendkívül élvezetesen mesélő előadó lép a közönség elé november 17-én a Klauzál Házban. Ízelítőül álljon itt egy nagyon is hízelgő gondolat az Így látják a magyarokat a világban című könyvből: „a magyarok tulajdonképpen nem is földi lények, hanem egy szuperintelligens földönkívüli faj”.

De nem mindenki ilyen kedves. Egy japán turista úgy fogalmazott, amikor kéretlenül összehasonlította a pontosságára kényes japán vasútközlekedést a magyarral, hogy „a horror vonatán ültem Magyarországon”. De sajnos a világhíres magyarokról sem hallott mindenki – volt, aki a Rubik-kocka eredetéről azt állította, hogy „ősi kínai játék, ötszáz éves”. Akad olyan is, akinek nem egészen hajszálpontosak a történelmi ismeretei: úgy hiszi, hogy „a mohácsi csata csak félreértés volt, a magyarok a törökök kedves rokonai”.

Hogy utazásai során mi mindent hallott még rólunk Dr. Kiss Róbert Richard, azt november 17-én hallgathatják meg személyesen, humoros és szórakoztató történetekkel, élményekkel fűszerezve! Lehet majd nevetni, csodálkozni vagy éppen megbotránkozni. A kötet harmadik kiadását egyébként a Magyar Tudományos Akadémián mutatták be igazán rangos személyiségek jelenlétében.

Olvasta már?