A kerület szociális dolgozóit köszöntötte az önkormányzat

by gaalt994

Az Egyesített Bölcsőde, a Budafok-tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ és a Szociális Szolgálat dolgozóit az ünnepségen Dankóné Hegedűs Jolán köszöntötte.

Száznál is több meghívott érkezett a Klauzál Házba, ahol a szociális munkát végzők számára rendezett ünnepséget az önkormányzat. A szociális munka napján, november 12-én 2017 óta olyan terület dolgozóinak a tevékenységét ismerik el, akik emberfeletti munkát végeznek: a legkisebb gyerekek gondozását ellátó bölcsődei alkalmazottakét, az elesettek, gondoskodásra szoruló emberek életét megkönnyítő, segítségre szorulók érdekében munkálkodókét.

Az Egyesített Bölcsőde, a Budafok-tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ és a Szociális Szolgálat dolgozóit az ünnepségen Dankóné Hegedűs Jolán köszöntötte.

“A szociális dolgozók munkája egyfajta szeretetszolgálat. Szerte a világon a társadalom megbecsülése jeleként ünneplik a szociális munka területén dolgozó valamennyi munkavállalót. A nap célja, hogy ráirányítsa a figyelmet azokra a szakemberekre, akik az év minden napján támogatják, gondozzák a segítségre szoruló honfitársainkat” – mondta az alpolgármester.

“Ezen a napon azok munkája kerül reflektorfénybe, akik mindennap elesett, rászoruló embertársainkról vagy éppen szemünk fényéről, a kisgyermekekről gondoskodnak. Nem túlzás azt állítani, hogy ma már a szociális munkát végzők váltak a társadalom lelkiismeretévé, hiszen elsősorban ők találkoznak testközelségben a szegénységgel küzdő családokkal, sokszor megalázó körülményeikkel, vagy az önhibájukon kívül valamilyen fogyatékkal élés okán a kirekesztettség súlyos problémájával” – tette hozzá Dankóné Hegedűs Jolán.

Az eseményen egyébként köszöntötték a két új Katona Péter-díjast is: a pszichiátriai betegekkel foglalkozó mentálhigiénés szakembert, Mihályfi Kornéliát, aki a Szociális Szolgálat 22 munkatársa, illetve Vincze Ilona Mártát, a Budafok-tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ esetmenedzserét.

(Kiemelt kép: budafokteteny.hu)

Olvasta már?