Így lesz metrószerű a dél-budai vasúti közlekedés

by gaalt994

Budafok-Tétény szempontjából igencsak jelentős tárgyalás zajlott hétfőn a Budapest Fejlesztési Központ épületében. A fejleményekről Karsay Ferenc, Németh Zsolt és Vitézy Dávid beszélt stábunknak.

Korábban több cikket is közöltünk arról a nagyszabású és átfogó közlekedésfejlesztési tervről, amelynek keretében Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója és Fürjes Balázs államtitkár vezetésével megreformálják a főváros és az agglomerációs környezet tömegközlekedését. A beruházáscsomag Budafok-Tétény számára is kecsegtető, az alapos átalakítások után ugyanis a XXII. kerületből is megrövidülne az utazási idő Budapest számos pontja irányába.

Hétfőn Karsay Ferenc polgármester és Németh Zsolt országgyűlési képviselő tárgyalt a BFK épületében Vitézy Dáviddal és Schneller Domonkos helyettes államtitkárral, az egyeztetés során számos olyan kérdést vitattak meg, amely a XXII. kerületet érintő változásokról szól, így Németh Zsolt déli körvasúttal kapcsolatos kezdeményezéséről is szó esett.

Olvasta már?