Most Ön is tehet a Tétényi-fennsík tisztaságáért!

by gaalt994

Diákoknak duplán megéri beszállni.

A Részvételi Költségvetés keretei között Budatétényben a legtöbb szavazatot kapott ötlet a Tétényi-fennsík területrehabilitáció című pályázat volt. Ennek okán – ahogyan korábban októberben – most újabb szemétszedő akciót szerveznek.

Az összesen 15 millió forintos keretösszeget elnyerő projekt legutóbbi felvonása alkalmával összesen közel 100 köbméternyi különböző hulladékot gyűjtöttek össze az önkéntesek a konténerekbe a Kakukk-hegyen. Tennivaló azonban a kétségtelenül megsüvegelendő teljesítmény ellenére is maradt, így november 20-án újabb akciót tartanak.

Ahogyan az önkormányzat azt már korábban is meghirdette: a gyülekező 9 órakor a Bartók Béla út 218. (Vastelep) előtt lesz. Az előző alkalomhoz hasonlóan a szervezők, Budafok-Tétény önkormányzata, a Környezetvédelmi Bizottság és a projekt ötletgazdái kérik, hogy aki teheti, hozzon magával védőfelszerelést. Azok számára, akiknek erre nincsen lehetőségük, most is biztosítottak lesznek az eszközök.

Ahogyan eddig, a diákok számára ezúttal is plusz motiváló tényező lehet, hogy a részvételért KÖSZI pontokat kaphatnak, ami beszámítható az iskolák felé vagy szakmai gyakorlatként.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?