Így tisztelegtek a Momentum képviselői a kommunizmus áldozatai előtt

by gaalt994

Erről a párt XXII. kerületi önkormányzati képviselője, Tóth Endre posztolt.

A kommunista diktatúrának világszerte közel százmillió ember esett áldozatául. Az ő tiszteletükre 2000 óta tartanak megemlékezéseket Magyarországon, az akkori Országgyűlés ugyanis ez év júniusában fogadta el azt a határozatot, amely február 25-ét a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapjává nyilvánította. Ahogy arról beszámoltunk, az emléknapon az önkormányzat vezetősége – ha a járványügyi korlátozások miatt nem is teljes formájában -, de megtartotta megemlékezését.

Így tett a Momentum Mozgalom budafok-tétényi frakciójának két képviselője, Tóth Endre és Kerekes Gábor is, előbbi egy képet is közzétett erről hivatalos Facebook-oldalán. Megemlékezéséből kiderül, hogy felmenői személyesen is átélték a kommunista rendszer elnyomásának borzalmait.

Nagyapám családját kuláknak minősítették és elvették a földjeiket, anyai dédapámtól vitték a kovácsműhelyt és a mozigépet is. Sok millió emberi sorsot törtek derékba a kommunizmus hazai képviselői. De úgy hiszem, hogy az előző rendszer üldözöttei nem pátoszos beszédeket várnának az unokáiktól, hanem egy olyan rendszer megépítését, ahol a jog mindenkire egyaránt érvényes, ahol emberek élete munkáját nem vehetik el a hatalom emberei, ahol senkit nem ér bántódás a politikai véleménye miatt” – írta posztjában Tóth Endre.

 „Úgy gondoljuk, hogy ’56 hőseit, a GULÁG és a politikai kirakatperek áldozatait úgy tiszteljük igazán, ha soha többé nem engedjük vissza a zsarnokság szellemét Magyarországra” – fogalmazott szintén a közösségi médiában a párt budafok-tétényi szervezete.

Olvasta már?