Újra támad a szemétkommandó, ezúttal a Tétényi-fennsíkon

by gaalt994

Krieger Krisztina és Kovács István önkormányzati képviselők a Duna-part novemberi megtisztítása után újabb akciót szerveznek.

Budafok-Tétény külvárosi kerület lévén sok zöldterülettel rendelkezik, ami azonban sajnos nem csak a kikapcsolódni vágyók, de az illegális szemétlerakók, és alkalmasint az „ártatlan” mezei szemetelők számára is csalogató. Ebből kifolyólag az illegális szemétlerakás a XXII. kerület egyik legnagyobb állandó problémája.

Az önkormányzat igyekszik felvenni a harcot a zöldterületeken való szemeteléssel és hulladéklerakással, ami ellen január végén Karsay Ferenc polgármester zéró toleranciát hirdetett.

Ez a küzdelem azonban nem teljesen újkeletű, a Környezetvédelmi Bizottság elnöke, Kovács István (Demokratikus Koalíció) és elnökhelyettese, Krieger Krisztina (Fidesz-KDNP) novemberben már szervezett egy önkéntes szemétszedő akciót, amelynek során a Duna-part egy jelentős szakaszát sikerült megtisztítani.

Krieger Krisztina pedig ma a Promontor TV-nek adott interjújában bejelentette, hogy a két különböző pártállású, de régóta harmonikus munkakapcsolatot ápoló politikus áprilisban újabb hasonló akcióra készül. A helyszín ezúttal a Tétényi-fennsík lesz, amely terület nagy része egyébként a Natura 2000 hálózatában kiemelt jelentőségű természetmegőrzési területként szerepel. A szemétkommandó ezúttal a 70-es út és a Kamaraerdei út közötti területet veszi célba.

Krieger Krisztina elmondta azt is, hogy a kezdeményezésben a Fővárosi Közterület-fenntartó Kft.-től és a Budafok-Tétényért Városfejlesztő Kft.-től is segítséget kapnak majd. A bő egy hónap múlva esedékes akció pontos részletei még nem ismertek, elképzelhető, hogy a korábbihoz hasonlóan ez is a Facebookon szerveződik majd.

Olvasta már?