Hagyományt csinálna a szemétszedésből két önkormányzati képviselő

by gaalt994

Civilek bevonásával szervezett szemétgyűjtő akciót a fideszes Krieger Krisztina és a DK-s Kovács István.

November 7-én a Környezet- és Közrendvédelmi Bizottság akciót szervezett a Duna-part megtisztítására. A bizottság elnöke, Kovács István (DK) és alelnöke, Krieger Krisztina (Fidesz-KDNP) vezetésével a résztvevők két csapatra osztva igyekeztek megtisztítani a Duna-partot az ott lévő, eldobált, vagy illegálisan lerakott hulladéktól.

Krieger Krisztina elmondta: örömmel nyújtott segítséget Kovács Istvánnak, mivel az illegális hulladéklerakás régóta probléma a kerületben. Budafok-Tétény ugyanis külvárosi elhelyezkedéséből és kertvárosias jellegéből adódóan a fővárosi átlagnál jóval több zöldterülettel rendelkezik, amely sajnos igen csalogató azok számára, akik nagyméretű, vagy nagy mennyiségű hulladéktól akarnak gyorsan megszabadulni.

Másfél óra alatt nagyjából 30 nagy zsákra való szemetet sikerült összeszedni. Az összegyűjtött hulladék nagy részét már teherautókkal elszállították, a maradék ügyében pedig az önkormányzat fog intézkedni.

Az önkéntes hulladékkommandó munkáját az önkormányzat, a rendőrség és a polgárőrség mellett magánúton érkező eszközfelajánlások is segítették. Az akció nem egyszeri eset volt, Kovács István úgy fogalmazott, szeretnének ebből hagyományt csinálni, első körben az Óhegyre terveznek hasonló eseményt.

Olvasta már?