Ígéretet kapott a XXII. kerület a Budaörsi Reptértől

by gaalt994

Folyamatos egyeztetés zajlik a Budaörsi Reptér és a légügyi hatóságok között a repülők zajszennyezése kapcsán. Utóbbi – néha szó szerint – sok fejfájást okoz Budafok-Tétény lakóinak is, az önkormányzat pedig hosszú ideje dolgozik a probléma megoldásán. Ebben újra sikerült előrelépni. A kerület ígéretet kapott a repülőtértől, ám a korábban ígért zajmérésekről így sem mond le Karsay.

Budafok-Tétény Önkormányzata a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások betartása érdekében online tartotta meg aktuális közmeghallgatását. Ennek keretében Karsay Ferenc számos, előzőleg beküldött kérdésre válaszolt, illetve helyzetjelentést adott több aktualitásról is; egy volt ezek közül a Budaörsi Reptér jelentette zajszennyezés sokat emlegetett problémaköréről.

„Folyamatosan zajlanak tárgyalások a légügyi hatóságok és a Budaörsi Repülőtér között. A reptér jelenleg azt ígéri, hogy az új reptéri rendről szóló egyeztetések lezárására decemberben kerül sor, ezt pedig be fogják nyújtani a hatóságoknak.” – mondta a polgármester. Hozzátette, hogy a reptértől arra is ígéretet kapott, hogy a benyújtott tervezet megfelel majd a kerület és a repülőtér korábbi megállapodásainak.

Karsay ugyanakkor jelezte, hogy az előrelépés ellenére az ősz hátralévő részére és jövő tavaszra ígért zajmérésről nem fog lemondani a kerület vezetése. „Továbbra is képviselni fogjuk az itt élők érdekeit, és próbáljuk minimálisra csökkenteni a repülők által okozott zajt.” – mondta ezügyben.

A reptér problémájával kapcsolatos ügyintézés folyamatában a kerület országgyűlési képviselője, Molnár Gyula (MSZP) is az önkormányzat segítségére van.

Olvasta már?