Zajszintmérések lesznek Budafok-Tétényben

by gaalt994

A Budaörsi Repülőtér légiforgalma, pontosabban az általa keltett zaj szinte állandó téma a környéken lakók számára. Az okozott zajszennyezés első sorban a Szoborpark, valamint Erdődűlő térségében okoz kellemetlenséget. Karsay polgármester sikeresen egyeztetett a reptér vezetőségével a probléma mérsékléséről, ugyanakkor az önkormányzat újabb lépéseket tervez.

A neve ellenére a XI. kerületben található Budaörsi Reptér forgalma hosszú évek óta zavarja a környező területek lakóit. Ahogyan arról szeptember elején beszámoltunk, Karsay Ferenc polgármester sikeresen egyeztetett a reptér vezetőségével a tanulópilóták számára előírt iskolakör módosításáról. A reptér problematikája azonban többsíkú, így az önkormányzat további lépéseket tesz.

,,Jól tudom, hogy bár nagyot léptünk előre, még koránt sincs vége küzdelmünknek. Ezt elősegítendő, még az ősz folyamán szeretnénk szakértői zajméréseket végeztetni az Erdődűlő környékén, hogy bármilyen fórumon hivatalos mérési jegyzőkönyvvel tudjuk bizonyítani az elviselhetetlen zajterhelés tényét. Ez a folyamat időt igényel, de minden rendelkezésre álló eszközzel azon leszek, hogy felgyorsítsam a hatósági eljárást is, hogy közösen az Önök elvárásainak megfelelő végeredményt érhessünk el” – írja Karsay levelében, melyet azokhoz a lakosokhoz juttatott el, akik az elmúlt években panasszal éltek a reptér zajszennyezése miatt.

Lapunk megkeresésére a polgármester hozzátette, mindenképpen olyan céget szeretne felkérni a mérések elvégzésére, akik kellő rutinnal rendelkeznek. Karsay Ferenc említett levele az önkormányzat honlapján, egy linkre kattintás után teljes egészében elérhető.

Olvasta már?