Újabb fertőtlenítő pontokat helyezett ki a BKK

by gaalt994

A járványügyi védekezés érdekében újabb forgalmas fővárosi helyszíneken biztosítja a kézfertőtlenítés lehetőségét a Budapesti Közlekedési Központ. A társaság szeptember végén tizenhárom metróállomásra már kihelyezett érintésmentes kézfertőtlenítő állomást.

A BKK újabb forgalmas fővárosi metrómegállókhoz – az M1-es kisföldalatti Oktogon és Mexikói út állomásánál, az M3-as metró Göncz Árpád városközpont és Lehel tér állomásánál, továbbá az M4-es metró Fővám tér és Újbuda-központ állomásánál – helyezett ki kézfertőtlenítő pontokat. Három metrómegállóba – a Deák Ferenc téren az M2-es metró bejáratához, a Kálvin téren az M3-as metró bejáratához, a Keleti pályaudvarnál az M2-es metró bejáratához – pedig további berendezéseket telepítettek – írja honlapján a BKK.

Szeptember vége óta már 13 forgalmas metróállomás bejáratánál (Batthyány tér, Blaha Lujza tér, Deák Ferenc tér, Déli pályaudvar, Kelenföld vasútállomás, Keleti pályaudvar, Móricz Zsigmond körtér, Nagyvárad tér, Nyugati pályaudvar, Puskás Ferenc Stadion, Örs vezér tere, Széll Kálmán tér, Újpest-központ) található kézfertőtlenítő állomás.

A Budafok-Tétényből a város belső kerületeibe utazók így – útirányuktól függően – útközben Kelenföld vasútállomásnál, a Móricz Zsigmond körtéren, vagy Újbuda-központnál tudnak először nyilvános kézfertőtlenítő állomásnál fertőtleníteni.

A fertőtlenítő állomásokat minden nap 7 és 19 óra között lehet igénybe venni, amit az utazóközönség aktívan meg is tesz; a BKK nyilvántartása szerint szeptember 25-e óta mintegy 100 liter vírusölő hatású kézfertőtlenítő folyadék fogyott a berendezésekből.

(Kiemelt kép: BKK)

Olvasta már?