Ismét díjazták a kerület legkülönlegesebb kertjeit

by gaalt994

A korábbi évekhez hasonlóan Budafok-Tétény önkormányzata ismét átadta a „Tiszta, virágos kerületért” díjakat. Az elismeréseket a Városházán vehették át a díjazottak, akiket Németh Zoltán és Dankóné Hegedűs Jolán alpolgármesterek, illetve Kovács István, a Környezet- és Közrendvédelmi Bizottság elnöke köszöntöttek.

A korábbi esztendőkből már ismert kategóriák mellett idén két új („Természetbarát kert” és „Első pályázó”) műfajban is lehetett nevezni, így összesen öt különböző “versenyszámban” találtak gazdára a díjak.

“Nagyon fontosnak tartja Budafok-Tétény önkormányzata, hogy a kerület zöld, természetközeli, kertvárosi jellege ápolva, és a magánkertekben is gondozva legyen. Ez azért fontos, mert a kerületnek az egyik legnagyobb értéke pont a magánkertek, és nagyon sok, részben természetbarát, természetközeli, zöld, akár nagy kert van. Kisebb kertek között is vannak olyanok, amelyeket példás módon és szépségűvé varázsolnak a tulajdonosok, és ez egy olyan fontos értéke a kerületnek, amelyet erősítenünk kell” – mondta Németh Zoltán a budafokteteny.hu-nak.

Az alpolgármester hozzátette: “Fontos, hogy példát mutattak az itt díjazottak, és nagyon sok kertet, balkont díjazhatnánk, társasházi kerteket is díjaztunk most, tehát minden kategóriában még felfedezésre várnak értékek a kerületben. A legfontosabb az, hogy az emberek kedvet kapjanak egymástól a természet szeretetére, arra, hogy a kerteket megfelelően ápolják, zöld legyen, megfelelő zöldfelület legyen, ez a klímatudatosság, a környezetvédelem szempontjából is fontos, és ezért önkormányzatunk ezt kiemelt célkitűzésnek tekinti”.

A díjkiosztón az alábbi eredményeket hirdették ki:

„Családi ház és környezete” kategóriában:

I. helyezett: Papp Liza Ildikó

II. helyezett: Mohácsi Istvánné

III. helyezett: Ladányi László

„Utca, utcarész, lakótelepek, társasházak kisebb, nagyobb egysége” kategóriában az idén két pályázatot díjaztak:

II. helyezett: Füstike utca 35–37. társasház

III. helyezett: Rabi Krisztina

„Balkonok, erkélyek” kategóriában is két pályázatot díjaztak:

I. helyezett: Szigetvári Dénes

II. helyezett: Beszteri Andrásné

„Természetbarát kert” kategória:

I. helyezett: Morvay Ildikó és Linczényi Endre

II. helyezett: Márai Zsuzsanna

III. helyezett: Polgár-Podonyi Krisztina

„Első pályázó” kategória díjazottja:

Spitzer Istvánné

(Kiemelt kép: budafokteteny.hu)

Olvasta már?