Iszonyatosan megverték a Budafokot

by gaalt994

Nemhogy átszállót, diplomata-útlevelet kapott az NB II-be a BMTE. Már csak matematikai esély maradt a bennmaradásra, és könnyen lehet, hogy az is csak az esti Honvéd-Mezőkövesd végéig él.  

Nem túl jó előjelekkel készült hétvégi bajnokijára a Budafok labdarúgócsapata, a bennmaradást érő helyezéshez mért hatpontos hátrány ledolgozását ugyanis a Bognár György vezette Paks ellen kellett volna elkezdeni ledolgozni. A tolnaiak idén két bajnokiból kettőt nyertek a BMTE ellen, ám a kupában Csizmadia Csaba együttese visszavágott.

A két csapat remek, nyílt sisakos mérkőzésbe kezdett egymással, a 15. percben Medgyes Sinan góljával már meg is volt a vezetés a hazaiaknak. A balbekk gyönyörűen szlalomozott el három védő között, majd némi szerencsével visszapattant hozzá a labda, ő pedig csatárokat megszégyenítő higgadtsággal gurított a jobb alsóba, 1-0.

Túl sok ideig azonban nem örülhetett a hazai csapat, a 17. percben ugyanis egy paksi akció végén Nagy Richárd mattolta a védelmet, 1-1. A viszontválasz kis híján ugyanilyen gyorsasággal sikerült, ám Takács Ronald kiugrása után a kapufára lőtt, a futballpályák többségéről elmaradhatatlan kapu előtti kismocsár „segítségével”.

Papp Kristóf már azonban szerencsésebb és pontosabb volt, a paksi játékos elé 18 méteren került oda a labda, ő pedig komolyabb gondolkozás vagy állítgatás nélkül feltekerte azt a bal fölsőbe, 1-2.

A Budafok igyekezett átvenni a kezdeményezést a vendégektől, ám Takács kapufája után csak Kovács Dávid fejese volt veszélyesnek nevezhető. A félidő végére azonban egy újabb gólváltást tartogattak a felek: a vendégek részéről a gólkirályi cím várományosa, Hahn János talált be, míg a Budafok Takács góljával zárkózott. Ez utóbbi olyan gyorsan történt, hogy még az M4 is lemaradt róla, Oláh ugyanis egy gyorsan elvégzett szabadrúgással hozta helyzetbe csapattársát, aki higgadtan passzolt a hálóba, 2-3.

És amikor már mindenki a félidei sípszót várta, újabb találat érkezett, Ádám Martin erőcsatári mivoltát megkérdőjelező gólt lőtt, gyönyörűen rakta fel a felsőbe bal külsővel a labdát 12-13 méterről, 2-4.

A futball egyik törvénye, hogy a sokgólos első félidő után az edzők ráncba szedik a védelmeket, ami egy fegyelmezettebb, kevésbé szórakoztató második játékrészhez vezet. Hát most nagyon nem így lett. A 60. percre újabb két gombócot kapott a BMTE, Hahn gyönyörű lövése a kapufáról pattant be, míg Bognár István is betalált, 2-6.

A mérkőzés egyre inkább edzőmeccs jelleget öltött, még ha a Budafok erőtlenül, de próbálkozott is előremenni. A 71. és a 73. percben két újabb labda kötött ki Póser kapujában, majd pár perc múlva kis híján egy újabb is, de ott segített a kapufa. Az U20-as vb-bronzos Szabó János, és Bognár István újabb lövésénél azonban nem, 2-8. Nagyon fanyar humorral azt is mondhatjuk, hogy barcelonai magasságokba emelkedett kerületünk csapata.

Ezt aztán sajnos túlszárnyalni is sikerült, Sajbán beadása után a kapu előtt tébláboló Hahn János szemfüles megmozdulással megszerezte harmadik gólját, s beállította a végeredményt: 2-9, történelmi zakó.

Sajnos ezen a meccsen minden kijött, amiben a Budafok gyengébb az első osztály csapatainál. Támadásban helyenként kreatív, védekezésben viszont katasztrofális teljesítményt nyújtott a csapat, valószínűleg a szurkolók kedvenc céltáblája, Marko Nikolic sem a mostani teljesítményével fogja elhallgattatni kritikusait. Fájó, megérdemelt, de talán mégis egy picit igazságtalan méretű zakó, amivel a Budafok pokolian nehéz helyzetbe került.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?