Budafok-Tétény megugrotta azt, ami az országos politikának nem sikerült

by nora.farmosi

Elkészült a nagy, közös, az oltás regisztrációjára buzdító kampányfilm a 22. kerületben. Ami azért elképesztő csemege a magyar közéletben edződött átlagos olvasónak, mert a DK önkormányzati frakciójának vezetője vetette fel az ötletet, Karsay Ferenc polgármester (Fidesz-KDNP) mellé állt – aki megválasztása óta folyamatosan a helyi szintű együttműködésre buzdítja képviselőit –, majd hozzájuk csatlakozott a Jobbik, a Budafoki Baloldal, a Civil, és a Momentum. A Momentum helyi frakcióvezetője, Kerekes Gábor helyett Tóth Endre vett részt a forgatáson.

A Momentum megjelenése különösen nagy szó, Tóth Endre önkormányzati képviselő és egyben a Momentum országos elnökségének tagja a kampányvideóval úgy tűnik, kiállt a Momentum központi kampánya mögül, amelyben a regisztráció eltörlését követelik, és részt vett a most már tényleg teljesen közös kerületi filmben.

Mint a közös videóban Tóth Endre (Momentum) elmondta:
“A mai nappal több mint 26 ezer ember halt meg a koronavírus következtében. Közös felelősségünk, hogy megállítsuk a járvány terjedését, és megvédjük szeretteinket. Kérem, éljen a lehetőséggel, és vegye fel a védőoltást Ön is.”

Perlai Zoltán (DK frakcióvezető) így nyilatkozott a huszonketto.hu riporterének a felvétel után:
“Mindenkinek az lehet a célja, nem csak a képviselőknek, hanem a kerület összes lakójának, hogy az elmúlt időszakot minél kevesebb veszteséggel éljük túl.”

Dankóné Hegedűs Jolán, a Budafoki Baloldal frakcióvezetője így vélekedett:
“Nagyon fontos az emberek figyelmét felhívni arra, hogy regisztráljanak és utána oltassák be magukat. Ma az emberek nagy többsége elég sokat Facebookozik, ezért ha itt megkeressük őket, akkor biztos, hogy el fogja érni a célját.”

Mindannyiunknak nagyon fontos, hogy visszatérjen a régi életünk, ezt hangsúlyozta lapunknak a kerületi Fidesz-frakció vezetője, Krieger Krisztina:
“Fontos, hogy meggyőzzük azokat, akik még nem regisztráltak, hogy tegyék meg, így térhet vissza a biztonságunk.”

Dr. Staudt Máté (Jobbik) így vélekedett:
“Az oltás az előfeltétele annak, hogy ezt a járványt le tudjuk küzdeni. Ez most elsődleges, a környezetünk biztonságáról van szó.”

“Mindenki szeretné visszakapni a régi életét, bízom benne, hogy ez a kampány eléri a célját” – mondta lapunknak Jurás László (Civil).

Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere (Fidesz-KDNP) kiemelte:
  “Azon dolgozunk, hogy megtaláljuk azokat az alapértékeket, amelyek Budafok-Tétényben minden politikai erő számára fontosak.
Ennek az első hajtása ez a kis videó, szívből örülök neki. Az események határozták meg a forgatókönyvet. Végre elegendő mennyiségű oltóanyag áll rendelkezésre, csak legyen hozzá ember is, akiket beoltsanak. A videóban Luther Márton szavait idéztem, aki már a 16. században elmondta azokat az alapelveket, amiket követünk. Reméljük, hogy elérjük az országos 70 százalékos átoltottságot, ami tényleges társadalmi védettséget jelent majd a jövőben. Ehhez pedig az kell, hogy a politikusok mozgósítsák a saját támogatóikat, hogy részt vegyenek az oltás folyamatában. Ami újdonság, hogy a Momentum is részt vett a videóban, ők, akik korábban írásban utasították el az együttműködést. Úgy érzem, tanultak, az első lépést megtették.”

A közös videót ide katttintva tudják megnézni.

Olvasta már?