Játékos feladatok nyolc kerületi óvodában egy komoly témáról

by gaalt994

A Magyar Paralimpiai Bizottság, valamint a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége közös programjában a gyerekek a fogyatékkal élők világába nyerhetnek betekintést.

A Magyar Parasport Napját 2018 óta ünnepeljük hazánkban. Ebből az alkalomból a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége minden évben meghirdeti a Lélekmozgató elnevezésű programját, amelyhez óvodák és iskolák egyaránt csatlakozhatnak. A program során a gyerekek életkoruknak megfelelő játékos feladatokat végeznek, amelyeknek köszönhetően betekintést nyerhetnek a fogyatékkal élők világába.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint Budafok-Tétényben 8 óvoda vett részt a kezdeményezésben, aminek kapcsán a polgármester büszkeségének adott hangot. „Fontos, hogy a gyerekek minél kisebb korban megtanulják elfogadni egymást és megtapasztalják azt, hogy milyen nehézségekkel szembesülnek a fogyatékkal élő társaik. Izgalmas volt látni, hogy a gyerekek milyen feladatokat végeztek és milyen eszközöket használtak” – mondta Karsay Ferenc.

A polgármester büszkeségét is kifejezte a kerületi intézmények nagyarányú aktivitása miatt, valamint elmondta, hogy a budafok-tétényi óvodák körében a programban való részvétel szinte már hagyomány.

A XXII. Kerületi Egyesített Óvoda tagintézményei közül az Árnyaskert, a Bartók, a Huncutka, a Leányka, a Maci, a Szivárvány, a Tündérkert és a Varázskastély tagóvodák vettek részt a Lélekmozgató programban.

(Kiemelt kép: budafokteteny.hu)

Olvasta már?