Karsay az inflációs nyomásról: az emberek biztonsága az első

by gaalt994

A polgármester elmondta, hogy szükség esetén milyen kiadásokat áldozhat fel az önkormányzat ennek érdekében.

Az inflációs hatások sok forrást visznek el, de a kerületi egészségügy, oktatás, a szociális szolgáltatások élveznek prioritást a költségvetésben minden mással szemben – szögezte le egy budafok-tétényi lakos kérdésére válaszolva Karsay Ferenc legutóbbi online fogadóóráján.

Karsay úgy fogalmazott: „ha rövid a takaró, ha kilóg a lábunk, akkor be kell húzni”. A polgármester szerint a rangsorban a szociális szolgálat, az egészségügy és az oktatás megelőz mindent.

„Azt, hogy lesz-e 40-50%-os infláció, szerintem senki nem tudja most megmondani” – utalt a polgármester a kérdező feltevésére. „A lényeg, hogy minden körülmények között az emberek biztonsága az, amit az önkormányzat szem előtt tart” – mondta.

Karsay kijelentette, szükség esetén azokat a feladatokat fogja elhagyni az önkormányzat, amelyek nélkül lehet biztonságban élni. „Ha elmarad egy útfelújítás, vagy egy játszótérre kevesebb fejlesztési pénz jut, az elviselhető. Ha viszont nem tudunk fűteni, ha nincs elegendő élelmiszerünk, az nem, így ez utóbbiak megelőznek mindent” – indokolt a polgármester.

„A leginkább rászorulókat kötelességünk segíteni, ez az önkormányzat településpolitikai hozzáállása. Én mindenképpen ilyen javaslatokat fogok a képviselő-testület elé vinni” – mondta a XXII. kerület polgármestere. Karsay hozzátette: reméli, hogy nem lesz szükség arra, hogy az eredeti költségvetéstől eltérjen a kerület.

Olvasta már?