Ismét feltűnnek a szúnyogirtós autók Budafok-Tétényben

by gaalt994

Bár idén saját forrásaiból, alternatív módszerekkel is küzd majd a szúnyogok ellen Budafok-Tétény, azért a hagyományos, “központi” gyérítés sem marad el.

2022. június 28-án földi úton történő szúnyoggyérítést végeznek Budafok-Tétényben. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság irányítása mellett a Szerocor Konzorcium végez földi kémiai szúnyoggyérítési munkát kedden a napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén a gyérítésre 2022. 06.29-én és 30-án, ugyanebben az időben kerülhet sor – jelentette be honlapján Budafok-Tétény önkormányzata.

A gyérítés során a Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szert használják, amely készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

Az önkormányzat ezzel együtt javasolja az ilyenkor bevett, apróbb óvintézkedések megtartását javasolja a kerület lakóinak:

  • A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni,
  • A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni,
  • A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni,
  • A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad,
  • A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák,
  • A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Idén egyébként az ehhez hasonló rendszeres gyakorlat mellett rendhagyó módon is felveszi a kesztyűt a vérszívókkal, ebben pedig akár Ön is könnyedén segítséget nyújthat. Erről korábban ebben és ebben a cikkben írtunk bővebben.

Olvasta már?