Ingyenes programok hosszú sorával indul a nyári napközis tábor Budafok-Tétényben

by gaalt994

„Olyan szinten megszoktuk a jót, hogy szinte fel sem tűnik” – fogalmazott Karsay Ferenc a kerület nyári napközis táboráról. „Az, hogy ma már országszerte jó táborokat szerveznek, az többé-kevésbé valóban természetes, viszont az, hogy mindezt ingyen, már korántsem megszokott” – utalt Budafok-Tétény polgármestere a XXII. kerületi táboroztatásra.

E heti élő bejelentkezésében Karsay Ferenc azt is bejelentette, hogy a kerületi tanuszoda, a Klauzál Ház és a Nádasdy Kálmán Művészeti Iskola mellett a nagy érdeklődésre tekintettel új helyszín is debütál. A komoly hagyományokkal bíró nyári táborozásban idén ugyanis a Budatétényi Kozmutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola is részt vesz.

A táborban a kerületi iskolások hagyományőrző programok mellett kutyás programokon és ismeretterjesztő foglalkozásokon is részt vesznek, például meglátogathatják a tűzoltóság közeli kirendeltségét is. Emellett pedig még kommunikációs tréning is része a térítésmentes programoknak, a tábor alatt így csak az étkezésért kell fizetni. Akik év közben viszont e téren kedvezményre jogosultak, azok számára ez itt is így van.

A széles programkínálat mellett vannak fakultatív programok is, amelyeknek viszont már van némi költségvonzata is – ennek keretében lehetőség van mozilátogatásra, de akár az országos hírnévnek örvendő, egzotikus „mini-állatkert”, a Tropicarium megtekintésére is.

„Mindennap arra törekszünk, hogy élményeket, tartalmas eseményeket biztosítsunk a gyerekeknek, melyeket együtt élhetnek át” – írta közösségi oldalán Karsay Ferenc.

Olvasta már?