Ön is segíthet Budafok-Téténynek a hatékony szúnyogirtásban

by gaalt994

Ahogyan arról korábban is beszámoltunk, a nyár közeledtével országszerte megkezdődik a csípőszúnyogok irtása. Az Országos Katasztrófavédelem és a főváros által szervezett akciók mellett Budafok-Tétény a saját útját is járja a témában, egészen különleges módszerrel száll harcba idén a kerület a vérszívók ellen. Erről bővebben itt olvashat.

Ahhoz, hogy az eljárást végző cég minél pontosabban fel tudja mérni a csípőszúnyog-állományt a kerület egészében, minél több adatra van szükségük Budafok-Tétény minél több pontjáról. Az adatgyűjtéshez most egy érdekes módszerrel bárki hozzájárulhat.

„Ez azt jelenti, hogy hetente egy este, naplementekor ki kell ülni a teraszra vagy a kertbe, és például az egyik karunkat csupaszon hagyni, és egy eszközzel tartályba szippantani a rá szálló szúnyogokat” – ismertette Németh Zoltán alpolgármester a vadászati módszert. Hozzátette, minél többen segítenek, annál pontosabb adatok születnek, és annál hatékonyabb lehet a gyérítés.

A polgármesteri fogadóórán Karsay Ferenc viccesen az önkéntes véradás lehetőségéhez hasonlította a műveletet, ám Németh Zoltán mindenkit megnyugtatott: a csípést nem kell megvárni, egyből be lehet szippantani a szúnyogot.

A polgármester kiemelte: fontos, hogy csak azon szúnyogfajok populációi essenek a gyérítés áldozatául, amelyek valóban kártékonyak az emberre nézve.

Aki részt venne a vadászatban, az a tajepiteszet@bp22.hu címen jelezheti ez irányú szándékát.

Olvasta már?