Tóth Endre lemondott önkormányzati posztjáról, időközi választás lesz

by gaalt994

A Momentum politikusa április 3-án parlamenti mandátumot szerzett, ezzel egyidőben viszont nem birtokolhat önkormányzati pozíciót. A polgármester jelezte: az érintett körzet lakói az átmeneti időszakban sem maradnak képviselet nélkül.

Mint ismert, az áprilisi 3-i országgyűlési választásokon az ellenzéki összefogás közös jelöltje, a momentumos Tóth Endre nyert a dél-budai körzetben. Tóth a mandátum megszerzése után – ahogy az ilyenkor lenni szokott – lemondott helyi képviselői pozíciójáról. Budafok-tétényi munkássága során egyébként a kerület 6-os számú választókörzetének megválasztott képviselője volt.

Egy rövid ideig így nincs deklarált képviselője a 6-os körzetnek, ám Karsay Ferenc megnyugtatta a térség lakóit, hogy ezalatt sem maradnak képviselet nélkül. „Forduljanak hozzám bizalommal, ráadásul van még képviselő, akinek sok tapasztalata van ebben a körzetben” – utalt Krieger Krisztinára, akinek korábban volt itt mandátuma, jelenleg pedig listás képviselőként tagja a testületnek.

A polgármester hozzátette: reméli, hogy minél hamarabb sikerül lefolytatni az időközi önkormányzati választást, és hamarosan újra saját képviselője lehet a körzetnek.

Olvasta már?