Kész a nagy faültetési projekt, mind a 800 csemete áll Budafok-Tétényben

by gaalt994

Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza 800 fát adományozott Budafok-Téténynek. A projekt lebonyolításában az ország egyik legismertebb zöld civil szervezete, a 10 millió Fa Alapítvány segített, a tavaly tavasszal kezdett ültetések mostanáig tartottak.

A 3-5 méteres facsemetékből 178 darabot közterületre ültettek, 122 darabot intézmények kaptak, köztük bölcsődék, óvodák és iskolák. Az első fát tavaly májusban ültették el, az utolsót pedig idén áprilisban. 500 fát a kerületi lakosoknak osztottak ki 2021 őszén: 120 tűzvörös juhart, 100 virágos kőrist, 100 szomolyai cseresznyét, 100 bosc kobak körtét és 80 törökmogyorót.

Az egyház mintegy 30 millió forint értékben finanszírozta az ültetés költségeit, a folyamatban pedig helyi önkéntesekkel kiegészülve maguk is segítették a 10 millió Fa Alapítvány szakembereit. „A 10 millió Fa Alapítvány történetében és országos szinten is kimagasló adományt adott az egyház” – mondta Hervai Franciska a 10 millió Fa Alapítvány főkoordinátora.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy hozzájárulhattunk Budafok-Tétény további zöldítéséhez és bízunk benne, hogy más budapesti kerületekben is lesz alkalmunk hasonló együttműködésre” – fogalmazott Nagy Krisztina, Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza szóvivője.

Olvasta már?