Karsay küzd a kis postáért

by ildikarakai

Budafok-Tétény polgármestere szeretné, ha megmaradna a Dózsa György úti postahivatal.

A Magyar Posta folytatja a kisebb postahivatalok bezárását, így a Dózsa György úti postára is ez a sors várhat. Pontosak ezek az információink?

Sajnos, a hír igaz. Október 5-én, szerdán kaptam meg a levelet a Magyar Posta vezérigazgatójától, melyben tényként közlik, hogy bezárják a Dózsa György úti postát. Azonnal felkerestem őket, hiszen erre a hivatalra nagy szükség van. Elsősorban azok az idős emberek használják, akik papíralapon intézik az ügyeiket, nekik sok esetben még a bankkártyás fizetés is kihívást jelent. Ők nehezebben is mozognak, ezért a posta bezárása jelentősen érinti az életüket.

Lehet valamit tenni vagy ez végleges döntés?

Megértem, hogy most az energiaárak miatt gondot okoz az intézmények fenntartása, hiszen mi magunk is küzdünk az üzemeltetési költségek emelkedésével, viszont az említett okok miatt levelet írok a vezérigazgató asszonynak, kérve, hogy vizsgálja felül a döntését. Azt az ígéretet teszem, hogy ha képesek újranyitni – mivel ez a helyiség önkormányzati tulajdonú –, mi fenntartjuk számukra az épületet, ameddig csak lehetséges. Személy szerint is kötődöm ehhez a postához, hiszen ott van azzal az iskolával szemben, ahol tanítok, és gyakran magam is ott intéztem az ügyeimet.

Ezután hol intézhetik az ügyeiket a helyiek, akik eddig oda jártak?

A Posta azt a vállalást tette, hogy a fontosabb kerületrészekben – Budafokon a nagy postán, a Városház téren, a Campona bevásárlóközpontban, Budatétényben, illetve Nagytététényben is – minden postai szolgáltatást biztosítanak. Ez az említett, Dózsa György úti kis posta elsősorban helyi igényt elégít ki, de a környéken lakók átlagos életkora fontos szempont. Itt sokan élnek, akiknek muszáj papíralapon intézni az ügyeiket, és a küldeményekhez is sokkal gyorsabban jutnak ott hozzá, mint egy nagyobb intézményben.

Mi lesz az ott dolgozókkal?

A kollégáknak ajánlottak fel állást egy másik kerületi postahivatalban, amit el is fogadtak. Ez öröm az ürömben, mert az ott dolgozók nagyon kedves, szolgálatkész emberek. Igazi kisvárosi típusú működés volt tapasztalható, ami a személyes kapcsolatokra is nagy hangsúlyt helyezett, és ami nagyon fog hiányozni ebben az elembertelenedett világban. Ez egy olyan kis sziget volt, ahová tényleg jó érzés volt betérni. Remélem, hogy nem végleges a döntés.

Olvasta már?