Kerületünk is támogatta a BKSZC Újbudai Szakiskola diákjait

by talastunde

A XI. kerületi BKSZC Újbudai Szakiskola intézménye sajátos nevelési igényű tanulók nevelését, oktatását és szakképzését végzi. Az iskola vezetősége tavaly segítséget kért iskolai eszközök beszerzésére.

Több budapesti cég, vállalkozás is önzetlenül ajánlotta fel a segítségét, a XXII. Kerületi Önkormányzat stratégiai partnerei közül is segítették megfelelő eszközökkel az iskolát. Bodó Beáta intézményvezető osztotta meg gondolatait az akciójuk meseszerű történetéről.

Milyen stratégiát dolgoztak ki arra, hogy segítséget kérjenek iskolai eszközök
beszerzésére?

Az az igazság, hogy kicsit véletlenszerű ennek az akciónak a sikere, pontosabban az életnek köszönhető, hogy ez ennyire sikeresen alakult. A mi iskolánkban focizik a City Taxi öreglegény csapata. Konkrétan már 17 éve, hogy mi adunk nekik otthont, edzési lehetőséget. A tanév elején a csapatból bejött néhány úr hozzánk azzal a céllal, hogy felajánlják a segítségüket, ha bármire szükségünk lenne, akkor azt jelezzük nekik. Épp aznap tört össze jó pár szék a nagyobb tanulóink alatt. Mondtam, hogy ha székek utánpótlásában tudnának segíteni,
akkor azt nagyon szívesen vesszük, mert abból bizony hiány van, mert nagyon törékenyek.

Volt már erre példa korábban is?

Korábban már írtunk egy levelet, hogy mire lenne az iskolának szüksége, a taxisok pedig ezt megosztották a partnereikkel. Nem pénzt kértünk, hanem a tanított szakmákhoz kapcsolódó nyersanyagokat, eszközöket, gépeket, lejárt vagy lejárati idő közeli higiéniai, tartós élelmiszereket, akár „örökbefogadott” projekteket, amellyel javíthatjuk a speciális tantervű tanulóink oktatásának színvonalát, igényesebbé, modernebbé tehetjük a környezetüket. A taxisok segítsége által ismeretlen vállalkozásokhoz jutott el a kérésünk. Fantasztikus volt megélni azt a szeretetet és nagylelkűséget, amit magánszemélyek, de főleg cégek tanúsítottak.

Milyen adományok érkeztek?

Rengeteg felajánlás érkezett. Székeket, szekrényeket, bútorokat kaptunk magánszemélyektől, irodáktól is. Sőt, még edényeket is kaptunk a tankonyhára, aminek szintén nagyon örültünk. Nemcsak Újbudáról, de a szomszédos XXII. kerületből is érkeztek felajánlások.

Kik támogatták önöket a XXII. kerületből?

Az Ivanics Család és Cégcsoporttól 16 darab vadonatúj, kényelmes széket kaptunk. Nagyon köszönöm a XXII. kerület polgármesterének is a rendkívül pozitív hozzáállását, aki a kerületi vállalkozóknak továbbította a kérelmünket. A kerületből a Lesaffre Magyaroszág Élesztőgyártó és Kereskedelmi Kft. is felajánlotta a segítségét. Az általuk ajánlott élesztőn kívül üzemlátogatásra is van lehetőségünk az élesztőgyárba, aminek nagyon örülünk, hiszen hasznos tapasztalatot szerezhetünk a diákjainknak.

Olvasta már?