Márkus-Schütt Viktória gyógykezelésére gyűjtenek a IV. Jótékonysági Maszkabálon

by nora.farmosi

Február 10-én ön is segíthet, hogy egy kerületi kislány hozzájusson a szükséges terápiákhoz.

Márkus-Schütt Viktória 2014. július 8-án született veszélyeztetett ikerterhességet követően a 26. hétre. A neonatológiai vizsgálatok megállapították, hogy még az anyaméhben vagy a szülés közben agyvérzés lépett fel, ami igen nagy agyterületet érintett a koraszülött csecsemőnél.

Az agyvérzés súlyos következményekkel járt, és még járhat a jövőben: így különösen szervi kifejletlenségek, látás-, hallás- és beszédkészség-problémák, fejletlen izmok, mozgásszervi rendellenességek, egyéb idegrendszeri betegségek léphetnek fel a kislánynál. A fenti egészségügyi problémák kezelése rendkívül idő- és költségigényes, egy részük csak külföldön végezhető el.

Az ő gyógyulását támogatja a Budafoki Angyalok Alapítvány és a Nagytétényi Polgári Kör Karsay Ferenc polgármester fővédnökségével, akik most IV. alkalommal rendezik meg a Jótékonysági Maszkabált, hogy segítsenek a beteg kislánynak. A jótékonysági bál bevételéből a fejlesztő eszközöket és az utazási költségeket is támogatják, hiszen 1-2 kezelést csak Ausztriában tudnak elvégezni – mondta el lapunknak Nemes Anikó szervező.

A bálra előzetesen tudnak jelentkezni az alábbi telefonszámokon:

Nemes Anikó: + 36 30 227 70 89
Baranyai Márta: + 36 20 288 99 98

A belépő 9000 Ft, de támogatói jegy is vásárolható annak, aki nem tud személyesen részt venni az eseményen 5000 Ft-ért.

Időpont: 2024. 02. 10. ,18 óra
Helyszín: Szelmann Ház

Olvasta már?