Kettőből kettő, de az amerikai erőcsatárunk megsérült

by szorenyi6104

Első hazai mérkézését megynerte a Budafoki KK az NB I/B Zöld csoportjban. A Győr kosárlabdázóit küldték haza 93 ponttal.

Megállt az ütő a hazai drukkerekben, amikor a 3. negyed végé felé Kevin Swanson fájdalmasan a bokájához kapott és hosszú percekig tapogatta a palánk alatt ülve a lábát. A budafoki erőcsatár ekkor már 25 pontnál járt és elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy vezettek a Győr ellen, de ne ugorjunk még ekkorát a találkozó elmesélésében.

A tiszaújvárosi remek diadal után első hazai meccsét játszotta pénteken a Budafok a férfi NB I/B-s kosárlabda-bajnokságban. A különben erősnek számító Győr csapata jött vizitbe.

A hazaiak remekül kezdtek, 10-0 ide. A második negyed elejéig aztán tartották ezt a 8-10 pontos előnyt, a játék képe ia megnyugtató volt. Ekkor a hazai mester játsszon mindenki elvet figyelembe véve cserélt. Semmi gond, csak az ellenfél ennél jobb erőkből álló gárda, Bakon Csanád szórta a triplákat és azon kaptuk magunkat, hogy 38-34 oda. Ekkor Károly Máté visszaküldte Kevin Swansont a pályára, aki várfalat romboló betörésekkel tudatta a vendégekkel, hogy ki az úr a háznál.

Úgy pattantak le róla a védők, mint a beduin kőparittyák a kereszteslovagok mellvértjéről.

A félidőben ismét a Budafoknál volt az előny.

A második játékrészben a cikkünk elején fájdalmasan megénekelt sérülés (Kevin így is 25 pontog jutott) aggaszthatta a szurkolókat, de végül a többiek is beleadtak anyait és apait,

a rutinos Tursics Krisztián betermelt 15 pontot,

így a végén csak kicsit kellett izgulni.

A végeredmény 93-85 lett, és két forduló után veretlenek a budafoki kosárlabdázók. Azonban nem véletlenül mondta a hazaiak mestere a derbi után, hogy nem elég egy jó félidőt játszani, az NB I/B-ben már végig koncentrálni kell.

Olvasta már?