Kiállítás nyílik a kerületi golfpályán készült művészfotókból

by gaalt994

Kiállítást rendeznek a tavalyi GOLF összművészeti workshop munkáiból a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem szervezésében. A tárlat a művészet és a golf érdekesnek ígérkező randevúja.

Ha egy színekből, formákból, mozdulatokból álló egyveleget adunk, hatvanöt százaléknyi átgondoltsággal és harmincöt százaléknyi káosszal, akkor mit kapunk? – e kérdés köré épül a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem GOLF című művészeti kiállítása. Az esemény célja a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem divat- és textiltervező szakos hallgatóinak elmúlt három egyetemi évében készült munkáinak reprezentálása.

A tavalyi workshop keretében a hallgatók által tervezett ruhákba öltözött táncművészek adtak elő performanszokat fotóművésznek, a színpad pedig a XXII. kerületi Highland Golf Club golfpályája volt. A meghívott művészek teljes szabadságot kaptak egyéni koncepciójuk megalkotásában, valamint a formanyelv megválasztásában. A szóban forgó kiállításon az itt készült képeket, videókat lehet megtekinteni. A történés helyszíne és vizuális megjelenése adott keretek között mozgott, a benne meglátott téma viszont egyéni asszociációt engedett. A meghívott művészek teljes szabadságot kaptak egyéni koncepciójuk megalkotásában, valamint a formanyelv megválasztásában.

A tárlat célja, hogy a résztvevő alkotók szűrőjén keresztül mutassa be a golfpálya eddig még nem ismert oldalát. A kiállítás október 3. és 18. között tekinthető meg a MOME Shop Galérián, a megnyitóját október 2-án pénteken tartják. Az egyetem honlapján minden további információ elérhető.

Olvasta már?