Koronavírus: megvan az egymilliomodik beoltott magyar

by gaalt994

Az elmúlt egy napban meghalt 115 többségében idős, krónikus beteg, és újabb 2696 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon – kezdte a szokásos adatokkal napi összefoglalóját a koronavirus.gov.hu.

A kormányzati portálon azt is írták: az oltási program ütemezetten zajlik, csaknem 400 ezer regisztrált idős oltását végzik a napokban a háziorvosoknál a Sinopharm- és a Moderna-oltóanyagokkal és a kórházi oltópontokon a Pfizer-vakcinával. Az AstraZeneca-vakcinával való oltás a hét második felében folytatódik.

A járvány kezdete óta 468 713-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké 15 988-ra emelkedett, a gyógyultak száma 336 744. Az aktív fertőzöttek száma 115 981, kórházban 7924 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 806-an vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 37 343-an vannak, a mintavételek száma 3 874 513-ra nőtt.

A március 22-ig tartó két hét újabb védelmi intézkedései értelmében az üzleteket be kell zárni. Kivétel: az élelmiszerüzletek, a patikák, a benzinkutak, a drogériák, a dohányboltok, gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenységhez nélkülözhetetlen anyagokat és eszközöket árusító üzletek, valamint az állateledelt, takarmányt forgalmazó üzletek, a piac és a termelői piac.

Hangsúlyozták, hogy mind az öt, Magyarországon alkalmazott vakcina hatásos és biztonságos, és védelmet ad a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyása ellen. Kérik, hogy aki még nem tette meg, regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon.  Ebben a témában egy örömteli jubileumról is bejelentést tettek, miszerint már egymillió állampolgár kapta meg a védőoltást Magyarországon.

(Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd)

Olvasta már?