Megszenvedett a Vidi Budafokon

by gaalt994

Felnőtt ellenfeléhez a BMTE, egy balszerencsés öngól pecsételte meg a sorsát.

A magához képest a szezon eleje óta szenvedő MOL Fehérvár FC vendégeskedett vasárnap este a Promontor utcában. A budafoki labdarúgók azonban még így sem dörzsölhették nagyon a markukat, hiszen a Vidi ellen idén eddig két 4-1-es vereséget sikerült elérni.

Az első félidőben abszolút egyenrangú partnere volt jóval patinásabb ellenfelének a Budafok, a Vidi első komoly lehetősége viszont egyből gól lett. A 16. percben Zivzivadze a tizenhatos előteréből tekert ballal a jobb fölsőbe, az előző fordulóban brillírozó Besének sansza sem volt, 0-1. A kapott gól felébresztette a hazai csapatot, akik egyre bátrabban értek fel a támadóharmadba.

A 26. percben eredménye is lett az offenzív játéknak, Csonka ügyes csele után, az elkéső Nego belépője nyomán büntetőhöz jutott a BMTE. A biztoslábú Kovács állt oda, ám nem túl erős, és nem is túl helyezett lövését szépen vetődve tenyerelte balra Emil Rockov.

A kihagyott büntető pár percre lelombozta a Budafokot, de továbbra is élesen, elöl egyre komolyabban presszingelve játszottak. Ez a félidő utolsó perceiben ki is fizetődött. Éppen csak pár pillanatra kényelmesedett el a Fehérvár hátsó alakzata, Huszti gyorsan elvégezte a bedobást, Kovács pedig okosan készített elő Skribeknek. Fiatal középpályásunk lapos lövésébe beletenyerelt Rockov, de szerencsére volt akkora tolóerő a lövésben, hogy így is átszédelgett a labda a gólvonalon, 1-1.

Biztató játék után megérdemelt részeredmény: a félidőben döntetlenre áll a Budafok a Vidi ellen.

A második játékrészben jól kezdett a Budafok, hosszú perceken át birtokolta a labdát, ám sem Kovács lövése, sem Medgyes beadása nem adott komoly feladatot Rockovnak. A vendégeknek egyre kevésbé ízlett a BMTE stílusa; több falt és elszórt labda tarkította a fehérváriak játékát akár már a középső és a védekező harmadban.

A 73. percben viszont megrázta magát a Vidi, amihez Huszti és Csonka tálcán kínálták a lehetőséget egy labdaeladással. A védelem azonban résen volt, Nikolics ajtó-ablak helyzetébe Bese dobta bele magát, az ismétlést pedig a gólvonal előtt álló Romic rúgta ki.

Pár perccel később Petrjak megpróbált eladni a bírónak egy olyan büntetőt, amiért a játszótérről akkor is hazazavarják, ha az övé a labda. Zierkelbach játékvezető nem dőlt be neki, ám amíg a jelenlévők az ő egészségi állapotával voltak elfoglalva, a Vidi gyorsan elvégezte a szögletet – veszélyeztetni azonban nem tudott belőle.

A mérkőzés hajrájára mintha tudatosult volna a fehérváriakban, hogy egy futballmeccsen három pontot is lehet szerezni, egyre többet támadtak a győzelemért. A 83. percben célt is értek: Houri élesen beívelt szabadrúgásába a csereként beállt Zsóri ért bele szerencsétlenül, öngóllal előnyben a kevesebbet, de hatékonyabban focizó csapat, 1-2.

Az újabb peches vereséggel a BMTE ismét a kiesőzónában van.

(Kiemelt kép: Budafoki MTE)

Olvasta már?