Koronavírus: Több diák még mindig nem térhetett vissza a Kempelen Gimnáziumba

by gaalt994

Lejárt az iskolaigazgató által elrendelt digitális oktatási rend előzetesen megszabott határideje a Kempelen Farkas Gimnázium pozitív koronavírus-tesztet adó diákjai számára, többen közülük azonban még mindig nem látogathatják az intézményt.

Nem egész két hete látott napvilágot a hír, hogy a budafok-tétényi Kempelen Farkas Gimnázium két különböző osztályában több diák is pozitív koronavírus-tesztet adott. Ennek hatására az intézmény igazgatója a 10/A és a 10/B osztály tanulói számára is elrendelte a kötelező digitális tanrendet szeptember 26-ig.

Megkerestük a gimnázium igazgatóját, Békefi Gábort, és helyzetjelentést kértünk a korábban fertőzött diákok visszatérésével kapcsolatban.

„A pozitív koronavírus-tesztek miatt két osztály tanult digitális oktatásban szetember 16-26-ig. A diákok közül azok, akik nem voltak igazoltan fertőzöttek, szeptember 28-án már rendesen jöttek iskolába. Az igazolt fertőzöttek természetesen csak a megfelelő hatósági vagy orvosi igazolással látogathatják újra az intézményt. Az, hogy ehhez hány negatív teszt szükséges, illetve az igazoltan fertőzött diákok kapcsolati hálójának feltárása nem az iskola hatásköre.” – reagálta megkeresésünkre Békefi.

A Kempelen Farkas Gimnázium igazgatója azt is elmondta, az intézményben 20 diák és 1 dolgozó adott pozitív COVID-tesztet. A diákok közül 13-an már visszatérhettek.

(Kiemelt kép: 22.kerulet.ittlakunk.hu)

Olvasta már?